Võiduvärav: Pierre-Emerick Aubameyang saadab 67. minutil palli Willy Caballero selja taha.Foto: ADAM DAVY
Jalgpall
1. august 2020, 21:34

Aubameyangi väravad tõid Arsenalile Inglismaa karika

Inglismaa jalgpalli karikavõistluste ehk FA Cupi finaalis alistas Londoni Arsenal teise pealinnaklubi Chelsea.

Wembley staadioni tühjade tribüünide ees peetud finaalmäng algas Chelsea jaoks paljutõotavalt, kui juba 5. minutil haarati Christian Pulisici tabamusest eduseis.

Ent finaali kangelaseks kerkis hoopis Arsenali väravamasin Pierre-Emerick Aubayang. 28. minutil realiseeris Gaboni koondise kapten enda teenitud penalti ning mängu 67. minutil sai ta enda nimele ka võiduvärava lööja au, kui mängis karistusalas mängleva kergusega üle vastaste kaitsja Kurt Zouma ja tõstis palli Chelsea puuriluku Willy Caballero selja taha. Pärast seda, kui Aubameyang 2018. aasta veebruaris Arsenaliga liitus, on ta nüüd kõigi sarjade peale kokku löönud Kahurimeeste kasuks 69 väravat.

Foto: CATHERINE IVILL

Arsenali jaoks tähendas tänane triumf klubi ajaloo 14. FA karika võitu, millega hoitakse vastavas edetabelis ka esikohta. Manchester Unitedi auhinnakapis on 12 ning Chelseal ja Tottenhamil kolmanda-neljandana kaheksa karikat.

Ühtlasi tähendas Arsenali võit ka seda, et hiljuti lõppenud Premier League'i hooajal kõigest kaheksanda koha saanud meeskond pääseb uueks hooajaks Euroopa liigasse.