Ranno SootlaFoto: Olybet
Spordivaria
2. august 2020, 17:29

Üle poole miljoni euro võitnud Eesti pokkerimängija: raha saab alati teha, kuid käevõru jääb füüsiliselt alles

Ranno Sootla sai esikoha Turniiripokkeri MMil (WSOP), millega võitis enam kui pool miljonit eurot auhinnaraha ja esimese eestlasena maineka käevõru. Mehe sõnul rõõmustab teda rahast enam just ajalooline saavutus.

Turniiripokkeri MMi (WSOP) võitnud Sootla teenis sellega 595 930 dollarit ehk pisut enam kui pool miljonit eurot. Lisaks võitis ta esimese eestlasena maineka kuldse käevõru ja pea 13 000 eurot maksva WSOP Europe'i paketi. Mängija tunnistab, et rahast enam väärtustab ta käevõru võitmist.

"Poolt miljonit ei saa ära saata, aga käevõru jääb füüsiliselt alati alles. Saan seda alati vaadata ja meenutada, mis ma kõik läbi kogesin. Rahaga seda dünaamikat ei teki. Raha saab alati teha, käevõru võit pole nii lihtne," selgitas Sootla.

Mehe sõnul ta öösel suurt pidu ei teinud. "Saatsin naise turniiri ajal vanemate juurde, et saaksin üksi olla ja keskenduda. Nad vaatasid veebiülekannet. Kui selgus, et olen võitnud, sõitsin taksoga neile külla. Jõime klaasikese veini ja muljetasime. Pärast läksin naisega ühele väikesele peole, tantsisime natuke ja läksin koju ära. Plaan on suuremalt sõpradega tähistada, aga sellega pole kiiret."

Pokkerimängija sõnul finaallauas liiga ärevaid hetki ei tekkinud ja pigem kulgesid mängud naturaalselt. Võtmehetkeks võib lugeda kätt, kui lauda oli jäänud kolm mängijat ja tal õnnestus rahaliidriks minna.

"Kuna olen elukutselisena aastaid mänginud üks ühele, siis kolme seas tundsin ennast väga mugavalt. Tundsin ennast tervel turniiril väga mugavalt ja oli tunne, et teised polnud nii hästi valmistunud," selgitas Sootla. Mehe sõnul mängis ta võidus ka see rolli, et ta oli finaallaua üks kogenumaid mängijaid.

"See oli naljakas kogemus. Tegu oli elu suurima finaallauaga, aga tundsin end nii rahulikult, justkui ei mängikski raha peale. Ettevalmistus oli tehtud ja olin valmis," jätkas ta. "Loomulikult tahtsin võita, sest tegin Eestile ajalugu."

Lähipäevil mees puhkust ei saa, sest juba täna õhtuks on planeeritud järgmine 5000 dollari turniir. "Tahaksin vaba õhtut, aga varem oli kohustus võetud. Kui planeeritud asjad saavad tehtud, siis võtan puhkuse."

Sootla sõnul on tema pikema perpektiivi eesmärk kasvamine ja õppimine. Ta sõnul pole mõtet hüpata liiga suurde mängu, vaid tuleb võtta üks samm korraga.

Kuigi mängija võitis pool miljonit eurot, siis tema sõnul see ta elu drastiliselt ei muuda. "Võib-olla ostan mõned korterid investeeringuteks, mida ma muidu poleks ostnud," lausus Sootla.