Hannes Soomer Foto: Geebee images
Auto-Moto uudised
2. august 2020, 21:52

MM-etapi teise sõidu üheksandana lõpetanud Soomer: väga keeruline nädalavahetus

Hannes Soomer (Kallio Racing, Yamaha) tuli pühapäeval Hispaanias Jerezis toimunud Supersport klassi MM-etapi teises võistlussõidus üheksandaks. Hooaja kokkuvõttes hoiab ta seitsmendat kohta.

Tingimused olid teises võistlussõidus pisut leebemad. Eilse 42-kraadise kuumusega võrreldes oli õhusooja "vaid" 36 kraadi. Lisaks lühendati sõitu 17 ringilt 11 ringile, sest soojendusel toimus veider kokkupõrge Axel Bassani (Soradis Yamaha Motoxracing) ja Raffaele de Rosa (MV Agusta Reparto Corse) vahel.

Soomer sai hea stardi ning püsis esimestel ringidel liidergrupis, kuid tegi siis Steven Odendaaliga heideldes apsu ja jäi peale seda esikümne lõppu tiksuma.

"Eilsega võrreldes olin esimestele märksa lähemal," lausus Soomer. Võistlussõidu lõpetas ta üheksandana, kaotades võitjale, itaallasele Andrea Locatellile (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team) 8,678 sekundit.

"Nädalavahetus oli kogu meeskonnale raske ja õppisime palju," võttis Soomer pika võistluspausi järel toimunud MM-etapi kokku. "Kiired väljaminekud on koht, kus ma esimestele kaotan ja seda peame järgmiseks etapiks parandama."

Laupäeval toinunud Jerezi MM-etapi esimeses võistlussõidus oli Soomer kümnes. Jerezile järgnevad etapid 8.-9. augustil Portugalis Algarves, 29.-30. augustil ja 5.-6. septembril Hispaanias Aragonis, 19.-20. septembril Barcelonas, 3.-4. oktoobril Prantsusmaal Magny-Cours’is, 10.-11. oktoobril Argentiinas ja 7.-8. novembril Itaalias Misanos.

Superspordi hooaja kokkuvõttes hoiab Soomer seitsmendat kohta. Tabelit juhib 23aastane itaallane Andrea Locatelli, kes on võitnud kõik kolm toimunud sõitu. 

Võimalus korrektuurideks on juba järgmisel nädalavahetusel Portugalis. "See rada mulle meeldib ja olen seal ka kiire olnud," oli Soomer lootusrikas.