Ott TänakFoto: Merilin Ulm
WRC
2. august 2020, 22:32

Alba rallil teiseks jäänud Tänak: tegime päeva jooksul rohkelt muudatusi

Alba rallil Thierry Neuville'i järel teisena lõpetanud Ott Tänak tõdes portaalile DirtFish antud intervjuus, et Itaalias toimunud võistlus täitis oma eesmärgid.

Tänak kasutas Itaalias toiminud võistlust seadete leidmiseks ja valitseva maailmameistri sõnul see lõpuks ka õnnestus. "Leidsime õige tee," lausus Neuville'le kokkuvõttes 22,4 sekundiga kaotanud Tänak. "Tegime päeva jooksul rohkelt muudatusi, kuid viimasteks kiiruskatseteks saime asjad korda."

Sama tõdes ka võitja. "Vahetasime masinatel välja mõned osad ning Ott ja mina andsime nende osas väga sarnast tagasiside," kirjeldas belglane, kes ei soovinud meediale täpsustada, mis muudatustega tegu oli.

"Oli tõeliselt kena päev," jätkas Neuville. "Meil oli kohe hommikust peale hea tunne. Me ajad olid head, olime kiired ja olen rahul ka enda ja (kaardilugeja) Nicolas Gilsouliga."

Poodiumi kolmandale astmele jõudis võitjale 55,5 sekundiga kaotanud 23aastane prantslane Pierre-Louis Loubet, kes oli alles teist rallit Hyundai i20 Coupe roolis. Meeste tiimipealik Andrea Adamo oli arusaadavalt nädalavahetusega rahul.

"Saan öelda kaks asja, mida õppisin. Thierry ja Ott olid äärmiselt keskendunud, tavaliselt näeb seda rallidel, mitte testides. Teiseks oli Loubet väga kiire. Ta tegi suure sammu edasi," sõnas Adamo.

Võistluse võitnud Neuville soovis eraldi tänada Hyundai meeskonda. "See etapp näitas, mis pingutusi tehakse WRC-sarja nimel. Oli tore, et terve perekond oli kohal ja meil oli suurepärane nädalavahetus," ütles 32aastane ralliäss.