Ott Tänak.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
3. august 2020, 19:58

Ott Tänak leiab, et rallidel on koroona tõttu vaja karme reegleid: see on kui ora tagumikus, ent peame seda tegema

Autoralli valitsev maailmameister Ott Tänak arvab, et Rahvusvaheline Autoliit (FIA) ja WRC promootor peavad senisest enam vaeva nägema, et  tänavuse hooaja lõpp saaks korraldatud sellisel moel, et piloodid, meeskonnad ja fännid koroonaviiruse tõttu kannatama ei peaks.

Hyundai piloot rääkis pärast Alba rallit portaalile Dirtfish, et kui WRC tahab, et käimasolevast hooajast üldse asja saaks, tuleb paika panna reeglid ning valmistuda etappide korraldamiseks tõsiselt.

"Olukord on keeruline ning ühel hetkel peame sellega tegelema hakkama. Promootori, FIA ja rallikorraldajate töö on pühenduda sellele teemale ning lahendusi otsida. Ettevalmistus ja reeglid, mida hakkavad tiimid, pealtvaatajad ja kõik teised järgima, peavad väga ranged olema."

"Kui tahame, et MM-sari aasta lõpuni kestaks, siis peab olema kindlalt paika pandud, kuidas inimesed koroona suhtes toimivad. Meil on vaja reegleid.  See on kui ora tagumikus, ent peame seda tegema, kui tahame teha sporti ning saada MM-sarja. On parem, kui meil on piirangutega rallid kui see, et keegi haigeks jääb," sõnas Tänak.

Eestlasega on ühel meelel Sebastien Ogier, kes oli varasemalt avaldanud arvamust, et koroona ohjeldamise suhtes tuleb midagi ette võtta.

"Viirus ei kao ilmselt aasta lõpuks. Peame kindlasti midagi muutma. Me ei saa praegu öelda, et promootorilt ja FIA-lt saadud vastused oleksid kuigi rahustavad. Kindlasti mitte, nad ei annagi meile vastuseid! Teiste aladega võrreldes tekivad aeg-ajalt mõtted, kas rallit saab üldse professionaalseks spordialaks pidada. See, et nii piloodid kui ka meeskonnad ei teadnud nädalaid või isegi mitu kuud, mis saama hakkab, samal ajal, kui kõik teised proovisid midagi korraldada, on piinlik," lausus Ogier juulis.