Anett Kontaveit.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
5. august 2020, 00:50

HEA TÖÖ! Anett Kontaveit alistas Itaalias kindlalt maailma 85. reketi

Eesti naiste esireket Anett Kontaveit alistas Itaalias, Palermos toimuval liivaväljakutega turniiril tulemusega 6 : 3, 6 : 3 rumeenlanna Patricia Maria Tigi (WTA 85.).

24aastane eestlanna jäi matši alguses 2 : 3 taha, kuid tuli kaotusseisust välja ning võitis kindlalt avaseti. Teises setis ei saanud Kontaveit samuti oma mängu käima, ent seisul 0 : 3 suutis ta võita kuus geimi järjest ning ühtlasi edeneda järmisesse ringi.

Kaheksandikfinaalis läheb Kontaveit vastamisi sakslanna Laura Siegemundiga (WTA 65.), kes alistas avaringis tulemusega 6 : 3, 6 : 4 rumeenlanna Irina-Camelia Begu (WTA 81.).

Kontaveit, kes on hetkel maailma edetabelis 22. kohal, rääkis enne turniiri tennis.com portaalile, et ootab vägagi väljakule naasmist. „Me pole ammu saanud korralikke turniire mängida,“ sõnas eestlanna. „On väga põnev tagasi olla ja ma juba väga ootan mänge.“

Oma ettevalmistuse kohta ütles Kontaveit, et viibis Tallinnas ning tunneb, et on Palermo turniiriks igati valmis. Maailma 22. reket kommenteeris ka koroonaviirusest tingitud piiranguid ja leidis, et kuigi need on harjumatud, on tegemist vajalike meetmetega ja kõik mängijad peaksid neid järgima.

Veel viimasena uuris tennis.com portaal Kontaveidilt, mida ta tegi siis, kui koroonaviiruse tõttu olid kehtestatud liikumispiirangud. Eestlanna vastas nii: „Valmistasin mõned saviesemed, kasvatasin palju taimi.“

Kontaveit ja Tig peavad Palermo turniiril oma kohtumise täna õhtul, rumeenlanna on maailma edetabelis 85. kohal.