Briti GP poodium, kus kõige kõrgemal astmel seisab Lewis Hamilton.Foto: XPB/Scanpix
Auto-Moto uudised
4. august 2020, 15:31

Konkurendid usuvad, et Hamilton on peatamatu

Vormel 1 sarjas on hetkel liidriks Lewis Hamilton ja mitmed tema konkurendid usuvad, et britti on tänavu võimatu peatada.

Möödunud nädalavahetusel peetud Suurbritannia etapp oli Hamiltonile kolmandaks järjestikuseks triumfiks. Tänavusel hooajal on seni sõidetud vaid neli etappi, kuid briti edu lähima jälitaja tiimikaaslase Valtteri Bottase ees on juba 30 punkti.

36 punktiga jääb Hamiltonist maha Red Bulli sõitja Max Verstappen, kellelt küsiti, kas tema hinnangul suudab keegi tänavu Hamiltoni ülemvõimu väärata. Verstappeni vastus oli lühike: „Ei.“

Ferrari masinaga kihutav Charles Leclerc arvas portaalile gptoday.net antud kommentaaris samamoodi. „Te küsite, kas keegi suudab Lewist peatada? Ei. Kui üldse on kellelgi mingisugused võimalused, siis Valtteril, aga see on ka kõik,“ nentis Leclerc.

Hamilton rääkis samale portaalile, et talle ei meeldi, kui tal on nii suur edu, vaid ta eelistaks, et saaks teiste sõitjatega ikka võrdsemalt võidu kihutada. „See ei ole see meistritiitli peale toimuv heitlus, mida ma lootsin,“ sõnas britt. „Eelistaksin palju parema meelega seda, et mul oleks väga tasavägine võitlus nende kahega (Verstappeni ja Leclerciga- toim). Just see on see, mis mulle meeldib.“

Esmakordselt tuli Hamilton F1 tšempioniks 2008. aastal. Järgmised kaks tiitlit on tal ette näidata aastatest 2014-2015, seejärel jäi üks aasta vahele, ent alates 2017. aastast on ta kroonitud kolm aastat järjest vormel 1 võitjaks.