Foto: JASON CAIRNDUFF
Meistrite liiga
5. august 2020, 01:10

Meistrite liigas kehtivad uuel hooajal karmid reeglid: matšid toimuvad isegi juhul, kui tiimil on välja panna kõigest 13 mängijat

Euroopa jalgpalli katuseorganisatsioon UEFA koostas dokumendi, mida järgmise kolme kuu jooksul peavad eurosarjades kaasa löövad alaliidud ja klubid nii kodu- kui ka võõrsilmatšide korraldadamiseks järgima.

Mõistagi puudutab see ka käputäit Eesti klubisid, kes löövad kaasa Meistrite ja Euroopa liiga eelringides.

Dokumendis tuuakse muu hulgas välja, et kui koroonaviiruse levikust tingitud (liikumis)piirangud ning eeldusel, et erandeid ei tehta, tuleb võõrustajaklubil leida võimalus pidada mäng neutraalsel väljakul, mis võib asuda teises riigis. Kui seda ei suudeta, kirjutatakse neile tabelisse 0 : 3 kaotus. Meenutuseks: Eestis kehtib riigipiiri ületamisel endiselt liikumisvabaduse piirang 14 päeva nendest riikidest tulnutele, kus haigestumus 100 000 kohta on suurem kui 16.

Seejuures kui näiteks Eesti klubi peaks võõrustama mõnda tiimi, mille riigile kehtestatakse piirangud pärast loosimist, tähendaks see matši ärajätmist ja automaatset 0 : 3 kaotust. 

Matš toimub etteantud ajal igal juhul siis, kui klubil on võimalik välja panna vähemalt 13 mängijat, koosseisus peab olema ka väravavaht.

Kui matš ei saa toimuda riigis kehtestatud piirangute tõttu ning võõrustajaklubi ei teavita sellest kaks päeva enne mängu algust UEFAt, siis läheb kirja 0 : 3 kaotus.

UEFA lubab kohtumisel toimuda ka juhul, kui keegi koroonaviirusesse nakatub. Siinkohal võivad mõistagi sekkuda riikide valitsused.