Malcolm WilsonFoto: Joosep Martison
WRC
5. august 2020, 14:04

M-Sport koondas neljandiku töötajatest. Tegevdirektor Wilson: seis on keerulisem kui iial varem

M-Spordi tegevdirektor Malcolm Wilson tunnistas, et tegi karjääri kõige keerulisema otsuse, kui koondas 238st töötajast ligi neljandiku.

"Ma ei salga, et see on raskeim otsus, mida olen äritegevuse ajal teinud," ütles Wilson DirtFishile. Koroonapandeemia pärast rahalistesse kitsikustesse saatunud M-Sport koondas hiljuti 63 töötajat.

"Olen olnud sellest äris 40 aastat ja meil pole kunagi olnud nii raske kui praegu. Aga pidime seda tegema ettevõtte tuleviku nimel," jätkas Wilson. "Te tunnete mind, ma hoolin inimestest. Nad on minu esimene mure ja sellise arvu inimeste kaotamine on kohutav."

M-Spordil ei ikalda ainult rallis. GT-s teevad nad koostööd Bentleyga ja vormel E võistlustel Jaguariga, kuid mõlemad sarjad on hetkel koroonaviiruse tõttu pausil.

"See pole ainult ralli, see on kõik. Nagu ma ütlesin, seis on keerulisem kui iial varem," nentis Wilson. Sellal kui Hyundai ja Toyota WRC-tiimid testivad, siis M-Sport pole peale märtsi rajal käinud.

"Aga me oleme ennegi keerulistes olukordades olnud ja need üle elanud. See on praegune eesmärk. Me peame sellest läbi tulema ja kaitsma nii paljusid töökohti kui suudame," tõdes ta.

Malcolm Wilson sai 2018. aastal president Kersti Kaljulaidilt Maarjamaa Risti V klassi teenetemärgi, kuna ta aitas viia nii Markko Märtini kui Ott Tänaku rallimaailma tähtede hulka.