Dylan Groenewegen (keskel maas).Foto: SZYMON GRUCHALSKI/Scanpix
Jalgrattasport
6. august 2020, 18:51

Kohutava õnnetuse põhjustanud hollandlane esitas vabanduse

Poola velotuuril raske õnnetuse põhjustanud Dylan Groenewegen vabandas juhtunu pärast ja avaldas kahetsust, et intsidendi järel sattus raskesse meditsiinilisse olukorda tema konkurent Fabio Jakobsen.

Eilse etapi finišis leidis aset võigas õnnetus, kui Jakobsen põrkus vastu Dylan Groenewegeni, kaotas tasakaalu ja paiskus suurel kiirusel läbi rajapiirde. Deceuninck-QuickStepi rattur sai nii suuri kahjustusi, et ta viidi haiglas kunstlikusse koomasse. Hiljem teatati, et Jakobseni olukord on õnneks stabiilne.

Poola velotuuri kohtunikud diskvalifitseerisid Groenewegeni, sest leidsid, et ta jättis konkurendile liiga vähe ruumi. Jumbo-Visma rattur on nüüdseks esitanud omapoolse vabanduse. „See on kohutav, mis eile juhtus,“ vahendas Eurosport Groenewegeni juttu. „Mul pole sõnu, et väljendada, kui kahju mul on Fabio ning kõigi teiste pärast, kes kukkusid või olid sellega seotud. Praegu on kõige tähtsam Fabio tervis, mõtlen talle kogu aeg,“ lisas hollandlane.

Jumbo-Visma meeskonna tegevdirektor Richard Plugge sõnas omalt poolt, et Groenewegen käis operatsioonil, sest õnnetuse käigus murdis ta rangluu. Eurosport kirjutas, et Plugge ja tiimi spordidirektor Merijn Zeeman külastasid meest haiglas ja palusid hollandlasel esitada oma versiooni sellest, kuidas õnnetus juhtus.

Intsidendi vaatab üle distsiplinaarkomisjon, kes võib Groenewegenile määrata karistuse.