Arsenali mängumees Dani Ceballos.Foto: JULIAN FINNEY
Jalgpall
6. august 2020, 20:08

Inglismaa tippklubi tegi mängijatele tünga

Londoni Arsenali jalgpalliklubi vallandas üle 50 töötaja ja sellest olid nördinud nii fännid kui mängijad, kellest paljud tundsid, et nende ootuseid peteti.

DailyMail kirjutas, et Arsenal oli sunnitud koondama 55 töötajat, sest koroonaviiruse tõttu on klubi eelarve vähenenud. Klubi juhatus nentis, et nad ei langetanud otsust kergekäeliselt, vaid proovisid leida muid lahendusi, kuid lõpuks leiti, et klubi jätkusuutlikuks toimimiseks on vaja raha kokku hoida.

DailyMaili sõnul on aga klubi juhatuse otsus pahandanud paljusid mängijaid, kes aprillikuus leppisid 12,5-protsendilise palgakärpega ning uskusid, et see aitab töötajate vallandamist vältida. Erinevate jalgpalliportaalide sõnul on mängijad pahased, et neid ninapidi veeti, ning mängijad plaanivad peagi minna klubi juhatuse jutule.

Samas ei olnud mitte kõik mängijad palgakärpega nõus: näiteks Arsenali kõige kõrgema nädalapalgaga mees Mesut Özil, kes paneb iga seitsme päeva eest taskusse 350 000 inglise naela, keeldus sellest, sest ei olnud kindel, kuhu klubi temalt säästetud raha paigutab.