Esapekka Lappi.Foto: AFP/Scanpix
WRC
7. august 2020, 17:08

KARM: Pooleaastase pausi järel WRC-autosse pääsenud Lappi sõit lõppes 300 meetri järel

M-Spordi sõitja Esapekka Lappi naasis üle pika aja WRC-auto rooli. Viimati märtsis rajal käinud soomlase sõit jäi erakordselt lühikeseks ja päädis 300 meetri järel.

Lappi pidi reedel testima Ford Fiestat ja laupäeval osalema Jämsä rallil. Kuid testi- ja võistluskilomeetrid jäid vaid unistuseks. "Turbovõll purunes kohe. Saime sõita ainult 300 meetrit. Läbisime mõni kurvi ja tegime kolm hüpet. Selline tunne nagu pulgakommi oleks suust ära võetud. Seda päris sõitmiseks nimetada ei saa," kurvastas Lappi portaalile rallit.fi antud intervjuus.

"See näitas, et motosport on tehnikaala. Ettevalmistused olid tehtud nii hästi kui võimalik. Saime M-Sportilt uhiuue mootori ja turbo, kuid siiski see lagunes," jätkas ta. Lappi vajanuks hädasti testikilomeetreid, sest Hyundai ja Toyota sõitjad on viimastel nädalatel pidevalt rajal. 

Ehkki Lappi on M-Spordi palgal, siis pidi soomlane rallilmasinasse istumiseks panustama oma raha. "Sai enda rahakotti paotatud. Tõsi, sponsorid panid ka õla alla, aga kasutasin ka oma raha. Lisaks sain M-Spordilt varuosi. See oli kombinatsioon paljudest asjadest. Kallis juhtum," ohkas Lappi.

"Homme on võimatu rajale minna. Soomes pole sellist varuosa saadaval," tõdes piloot, kelle sõnul võinuks jupid Inglismaalt kohale tellida, kuid sellest ideest loobuti. "Ilma testimata pole mõtet sõita. Ralli korraldajatest, sponsoritest ja fännidest on kahju."

Lappi loodab siiski lähiajal rajale pääseda. "Uued plaanid on töös. Ma ei julge nende kohta veel midagi öelda. Kavatsus on pääseda WRC-autsse vähemalt üheks päevaks, võib-olla isegi enamaks," jäi Lappi salapäraseks.