Rain Veideman mängib järgmisel hooajal Saksamaa esiliigas.Foto: Tiit Tamme
Korvpall
7. august 2020, 18:18

Rain Veideman siirdub uueks hooajaks Saksamaa esiliigasse

Eesti korvpallikoondislane Rain Veideman tõmbab uuel hooajal selga Saksamaa esiliigas mängiva Rostocki Seawolvesi särgi.

"Olen väga õnnelik, et sõlmisin Rostockiga lepingu ja ei jõua ära oodata meeskonnakaaslaste, treenerite ja organisatsiooniga tutvumist. Olen kindel, et meil saab olema edukas hooaeg," ütles Veideman Rostocki klubi kodulehel.

Veideman on klubi neljas võõrmängija. Lisaks temale pallivad Rostockis iraanlane Behnam Yakhchali, lätlane Ronalds Zaķis ja jänki Chris Carter. Suur roll Veidemani Saksamaale siirdumisel oli klubi peatreeneril Dirk Bauermannil.

"Mulle on Raini mängustiil alati meeldinud. Tal murrab tugevalt korvi alla, ta on ohtik kolmepunktijoone tagant ja sellele vaatamata isetu," kirjeldas legendaarne 62aastane treener. Dirk Bauermann on juhendanud muuhulgas Saksa ja Poola rahvuskoondist, sajandi alguses mängis tema käe all ka Gert Kullamäe.

Juhendaja sõnul jäi Veidemann silma möödunud aastal toiminud maailmameistrivõistluste kvalifikatsioonis, kus Eesti kohtus sakslastega kahel korral.

"Minu jaoks oli oluline tuua klubisse mängija, kellel on rahvusvahelisi kogemusi ja omab suurepärast suhtumist. See on suurepärane viis, kuidas üleminekuaknale joon alla tõmmata," rõõmustas Bauermann.

2018/2019 hooajal sai Rostock Saksamaa ProA liigas viienda koha. Möödunud hooaeg jäi klubil koroonaviiruse pandeemia tõttu pooleli, kuid katkestamise hetkel hoidis Seawolves 17 meeskonna seas 12. kohta.

Rain Veideman tegi Eesti meistriliiga debüüdi Kuremaa eest, lisaks on ta kandnud Rakvere Tarva, Kalev/Cramo, Rapla ja Tartu Rocki särki. 2012. aastal mängis Veideman Saksamaa kõrgliigas Bayreuthi ridades, kus ta sai kirja 14 kohtumist, millest viskas keskmiselt 7,5 punkti. Möödunud kolmel hooajal on Veideman esindanud ka kolme erinevat Itaalia esiliiga võistkonda.