Poola velotuuri avaetapp Katowices lõppes hirmsa kukkumisega.Foto: AFP/Scanpix
Jalgrattasport
7. august 2020, 20:55

Poola velotuuril rängalt kukkunud rattur toodi koomast välja

Poola velotuuri esimesel etapil etapil kukkunud ja seejärel kunstlikku koomasse viidud Fabio Jakobsen toodi reedel koomast välja ja tema seisund on hea.

23aastane Jakobsen kukkus Poola velotuuri kolmapäevasel etapil. Deceuninck-Quick-Stepi ratturi vigastused olid nii tõsised, et ta viidi kunstlikku koomasse. Reedel toodi mees ärkvele.

"Fabio Jakobsen on teadvusel. Tema seisund on hea," kirjutasid velotuuri korraldajad sotsiaalmeedias.

Sama kinnitas haigla juht. "Ta on ärkvel ja saab juhistest aru. Ta pole enam juhitaval hingamisel. Kui ta suutis sellise kukkumise üleelada, siis kindlasti naaseb ta ka sporti," ütles ta.

"Õnneks pole tal ajukahjustust ja selgroog on terve. Veel ei ole selge, kui palju sai kahjustada tema näo närvisüsteem," rääkis hollandlase raviarst Pawel Gruenpeter kohalikule meediale. Jakobsen murdis näos kõik luud ja kaotas kõik hambad, kuid elutähtsad organid viga ei saanud.

Raske õnnetuse põhjustanud Dylan Groenewegen vabandas juhtunu pärast. "See on kohutav, mis eile juhtus," vahendas Eurosport Groenewegeni juttu. "Mul pole sõnu, et väljendada, kui kahju mul on Fabio ning kõigi teiste pärast, kes kukkusid või olid sellega seotud. Praegu on kõige tähtsam Fabio tervis, mõtlen talle kogu aeg."