Anett Kontaveit jõudis Palermos poolfinaaliFoto: Martin Ahven
Tennis
7. august 2020, 21:52

HEA TÖÖ! Kontaveit jõudis Palermos poolfinaali

Tennisist Anett Kontaveit (WTA 22.) jätkas Palermos toimuvat WTA turniiri võidukalt, kui alistas 19aastase itaallanna Elisabetta Cocciaretto (WTA 157.) 6:1, 4:6, 6:1 ja pääses poolfinaali.

Eesti esinumbril esimeses setis probleeme polnud. Kontaveit läks turniirile vabapääsmega saanud Cocciaretto vastu 2:0 ette. Kuigi itaallannal oli järgmises geimis kasutada kaks murdepalli, siis tal neid ära kasutada ei õnnestunud. Vaid 26 minutit kestnud seti võitis Kontaveit kindlalt 6:1.

Eelmises ringis üllatuslikult kuuendana asetatud Horvaatia tennisisti Donna Vekici (WTA 24.) alistanud Coccairetto teises setsi kosus. Eestlanna eksis lihtsatel löökidel ja tegi mitu tõrjeviga ning jäi kiiresti 0:3 kaotusseisu. Kuigi Cocciarettole tegi häda tagareis ja ta kutsus väljakule füsioterapeudi, siis see mängu murrangut ei toonud. Mõlemal tennisistil oli suuri probleeme oma servi hoidmisega. Itaallanna suutis oma kolmanda murde- ja settpalli ära kasutada ja võitis seti 6:4.

Kolmas sett on võrreldav esimesega. Kontaveit hoidis kindlalt oma servi ja suutis vastase oma kahel korral murda. Tund ja 50 minutit kestnud matš lõppes seisuga 6:1, 4:6, 6:1

"Esimese ja kolmandas setis mängisin hästi. Teise setis ta hakkas paremini mängima," lausus Kontaveit peale matši. "Otsustavas setis suutsin end väga hästi kokku võtta ja mängisin ilusa seti."

"Teise seti alguses hakkas päike loojuma ning ma ei näinud varjude tõttu palli. See oli väga frustreeriv ja lõin tohutult palju raamiga. Ma polnud nii terav ja mu mäng polnud selline, nagu oleksin tahtnud," kirjeldas ta keerulisi hetki. Kontaveidi sõnul on tal jalg küll teibitud, kuid sellega kannatab mängida.

Kontaveidi ja Cocciaretto matši statistika Foto: Ekraanitõmmis

Varasemalt oli Kontaveit üle mänginud rumeenlanna Patricia Maria Tigi (WTA 85.) 6:3, 6:3 ning sakslanna Laura Siegemundi (65.) 3:6, 6:2, 6:2. Homme õhtul kell kuus toimuvad poolfinaalis läheb Kontaveit kokku esimesena asetatud Petra Marticiga (WTA 15.).

29aastane horvaatlanna sai veerandfinaalis jagu valgevenelannast Aliaksandra Sasnovitšist (WTA 119.) numbritega 7:6 (5), 7:6 (3). Kohtumine kestis kaks tundi ja 20 minutit.

"Marticile meeldib liival mängida ja tuleb kindlasti väga raske matš. Tal on hea kick-serv ja üldse väga hea esimene serv," kirjeldas eestlanna oma homse vastase tugevusi. "Olen valmis. Hea oli järjekordne raske mäng selja taha jätta. Usun, et sellest on järgmisteks mängudeks ja turniirideks kasu."