Cristiano Ronaldo kahest väravast ei piisanud ja Juventus kukkus Meistrite Liigast väljaFoto: AP/Scanpix
Jalgpall
8. august 2020, 00:08

Meistrite Liiga: Madridi Real ja Torino Juventus kukkusid konkurentsist

Kui Inglismaa meister Liverpool langes jalgpalli Meistrite Liiga konkurentsist juba kevadel, siis reede õhul kukkusid mängust välja ka Hispaania liiga võitja Madridi Real ja Itaalia tšempion Torino Juventus.

Antikangelane Varane

Avamängu võõrsil 2 :1 võitnud Manchester City võttis koduväljakul vastu Madridi Reali. Tiksus kohtumise üheksas minut, kui külalised otsustasid endale ise värava ehitada. Real keerutas kaitsjate ja väravavahi vahel palli kuniks Raphael Varane andis palli oma karistusalas City ründajale Gabriel Jesusele. Brasiilia koondislane söötis nahkkera Raheem Sterlingile, kes sai selle paarilt meerilt võrku lükata.

Madridi Real vajas lisaajale jõudmiseks kahte väravat ja esimene tuli päris kähku. 28. minutil andis Rodrygo suurepärase tsenderduse Karim Benzemale, kes vajutas palli peaga võrku.

Kuid Reali võimalused nullis karjääri kõige kehvema mängu teinud Varane. Prantslane üritas 68. minutil peaga palli oma väravavahile lükata, kuid pehme söödu võttis vahelt Gabriel Jesus, kes saatis palli Edersonist mööda.

Sellega muutus Reali olukord sisuliselt võimatuks ja mängus rohkem väravaid ei nähtud. Pep Guardiola hoolealused pääsesid järgmisesse ringi skooriga 4 : 2.

Antikangelane Zwayer

Juventuse ja Lyoni mängu esimese poolaeg ei möödunud skandaalideta ning tähelepanu keskpunkti tõusid kohtunikud. 12. minutil andis kohtunik penalti Lyonile, kuigi kordustest polnud Bentancuri ega Bernardeschi viga võimalik tuvastada. Süllekukkunud võimaluse realiseeris külmavereliselt Memphis Depay.

Kuna Juventus kaotas avamängu võõrsil 0 : 1, siis vajas Itaalia meister kolme väravat. Esimene neist tuli järjekordse arusaamatu penaltiga. Pjanici karistuslöögile jäi ette Depay keha kõrval olnud käsi. Kuigi käe asend näis legaalne, siis videokohtunikud jätsid vilemehe antud 11 meetri karistuslöögi jõusse ja selle realiseeris 43. minutil Ronaldo.

Sama mees näitas oma geniaalsust täistunnil, kui ta vajutas palli 20-lt meetrilt ristnurka. Kuigi Juventuse suutis hoida palli, siis jäid nende rünnakud äärmiselt hambutuks. Kahe mängu kokkuvõttes pääses võõrsilvärava reegliga edasi Lyon.

Itaalia ja Hispaania meistrid kukkusid Meistrite Liigast välja ning lähevad suvepuhkusele. Lyon ja Manchester City kohtuvad omavahel veerandfinaalis. Laupäeval selguvad kaks viimast veerandfinalisti, kui Barcelona kohtub Napoliga ja Müncheni Bayern London Chelseaga.

Tulemused:

Manchester City - Real Madrid 2 : 1 ( 1: 1), kahe mängu kokkuvõttes pääses edasi City skooriga 4:  2
9. Raheem Sterling, 68. Gabriel Jesus - 28. Karim Benzema

Juventus - Lyon 2 : 1 (1 : 1), kahe mängu kokkuvõttes pääses võõrsilvärava reegliga edasi Lyon 2:2
43. pen., 60. Cristiano Ronaldo - 10. pen. Memphis Depay