Ryan Christenson.Foto: Ekraanitõmmis
Spordivaria
8. august 2020, 09:16

VIDEO | Pesapallitreener tegi mängu ajal natsitervituse. „Tegin vea ega eita seda.“

Pesapalliliiga MLB klubi Oakland A's treener sattus skandaali, sest tegi mängu ajal natsitervituse.

Ryan Christenson tõstis mängijate poole kahel korral kätt ja liigutus oli kahtlaselt sarnane Hitleri-tervitusega. Ka mees ise tunnistab, et asi läks natuke lappama.

"Tegin vea ega eita seda," ütles Christenson Twitteri tehtud avalduses. "Tervitasin mängijaid liigutusega, mis oli solvav."

Mehe sõnul tahtis ta koroonaviiruse ajastul vältida kontaktset tervitust, kuid valis selleks vale viisi. "Tegin tahtmatult liigutuse, millest tuli rassistlik ja kohutav tervitus, millesse ma ise ei usu. Mu tehtu pole aktsepteeritav ja vabadan," jätkas ta.

Christenson ütles ajalehele San Francisco Chronicle, et tal jooksis lihtsalt juhe kokku. "Ilmselgelt ma ei teinud seda sihilikult. Jooksin lihtsalt kokku ja mu mõtlemine kadus ära. Olen kindel, et see nägi kole välja. Tegin seda, aga mitte tahtlikult. Ma ei teagi, mida rohkemat öelda," sõnas treener.

Ka mehe koduklubi vabandas ja sõnas, et tegu on erakordselt solvava liigutusega. 48aastane Christenson mängis karjääris MLB-s kaheksa hooaega, Oaklandi treeneriks siirdus ta 2018. aastal.