Andrea AgnelliFoto: SIPA/Scanpix
Jalgpall
8. august 2020, 10:17

Juventuse president: otsustame lähipäevil, kuidas edasi minna. Meistrite liigast peab saama meie eesmärk

Juventus võitis reede hilisõhtul 2 : 1 Lyoni, kuid sellest tulemusest ei piisanud Meistrite liigas veerandfinaali pääsemiseks. "Meistrite liiga võitmine oli meie unistus, aga nüüd peab sellest saama eesmärk," kinnitas meeskonna president Andrea Agnelli.

"See hooaeg oli ilmselgelt mõrkjas. Oli keeruline aasta, kuid võitsime oma üheksanda järjestikuse liigatiitli ja kirjutasime ajalooraamatutesse fantastilise peatüki," vahendas Juventuse omaniku sõnu portaal Football-Italia.

Juventus võitis reede hilisõhtul Lyoni 2 : 1, kuid sellest tulemusest ei piisanud Meistrite liigas veerandfinaali pääsemiseks. Ka eelmisel aastal jäi Itaalia suurklubi nelja parima seast välja, kui nad ei suutnud seljatada Amsterdami Ajaxit.

"Meistrite liiga oli ilmselgelt pettumus nii meile, mängijatele kui ka fännidele. Olen viimastel aastatel korduvalt öelnud, et Meistrite liiga võitmine on meie unistus, aga nüüd peab sellest saama eesmärk," ütles 44aastane Andrea Agnelli.

Agnellide perekond on üks Itaalia mõjuvõimsamaid suguvõsasid. Andrea vanavanaisa Giovanni ehitas üles autotootja FIATi, Juventuse omanikeks saadi 1923. aastal. Andrea töötas algselt perekonna omanduses olevate Ferrari ja Iveco ettevõtetes, kuid 2010. aastal asus ta päästma kriisis olevat Juventust. Vaid paar aastat peale tema presidendiks asumist tõusis Juventus Itaalia jalgpalli tippu, kust neid pole üheksa aastat lahti kangutatud.

Agnelli sõnul lähipäevadel analüüsitakse ja hinnatakse hooaega ning otsustatakse, kuidas edasi minna. "Meid esindab Meistrite liiga ajaloo parim mängija, mida ta reede õhtulgi tõestas, aga peame alustama uue entusiasmiga. Rõhutan, et me ei võta ka Itaalia meistritiitlit iseenesestmõistetavana."

Ridade vahel võib välja lugeda, et löögi all on ka peatreeneri Maurizio Sarri töökoht. Juventuse mängupilt polnud tänavu liialt veenev ja liiga võideti vaid ühe punktiga. Samal ajal kaotati nii kohalikus Superkarika- kui ka karikafinaalis, lisaks langeti varakult välja Meistrite liigas. Agnelli sõnul vaadatakse siiski suuremat pilti.

"Teeme analüüsi tervele meeskonnale. Peame hindama, kuidas leida entusiasm, mida vajame järgmisel hooajal näljaselt alustamiseks. Öeldakse, et meil on vanim meeskond Euroopas, see on üks asi, millega peame tegelema. Oli keeruline hooaeg, sest taustajõududes oli palju muutusi," sõnas Agnelli.

"Olen teadlik, et muudatustega kaasnevad raskused. Vaatamata sellele võitsime üheksanda järjestikuse Serie A tiitli. Midagi sellist pole eelneva 99 aasta jooksul juhtunud ja kahtlen, et seda tehakse järgmise 100 aasta jooksul," jätkas ta.

Prantsusmaa meedia kirjutas sellel nädalal, et Cristiano Ronaldo pole Juventuses õnnelik ning kaalub klubivahetust. Agnelli lükkas need kuulujutud ümber. Tema sõnul oli tegu klassikalise meediatrikiga, sest jutt avaldati vaid mõned päevad enne kohtumist Prantsusmaa klubiga.

"Võin teile kinnitada, et Ronaldo jääb Juventuse selgrooks," lausus president