Anett KontaveitFoto: Martin Ahven
Tennis
8. august 2020, 14:02

Koroonahirm: kolm esikümne mängijat jätavad US Openi vahele, Kontaveit plaanib osaleda

24aastane naiste tennise maailma esinumber Ashleigh Barty teatas möödunud nädalal, et seoses murega koroonaviiruse pandeemia pärast jätab ta US Openi suure slämmi turniiri vahele. Reedel teatasid WTA tabeli esikümnesse kuuluvad Elina Svitolina ja Kiki Bertens, et ka nemad ei osale. Eestlanna Kontaveit ütles, et tema kavatseb New Yorki kohale minna. 

Viimastel nädalatel on mitmed maailma tipptennistid loobunud US Openil osalemisest. Otsa tegi lahti maailma esinumber Ashleigh Barty, reedel teatasid oma otsusest ka ukrainlanna Elina Svitolina (WTA edetabeli viies) ja Kiki Bertens (WTA. 7).

"Peaminister andis eile mõista, et Ühendriikidest naastes pean jääma 14 päevaks karantiini," kommenteeris 28aastane hollandlanna Bertens. "See segaks minu ettevalmistust Rooma ja Pariisi turniirideks. Loodan, et olukord läheb lähiajal paremaks."

Odessas sündinud 25aastase Svitolina sõnul ei soovi ta riskida nii enda kui meeskonna tervisega. Sama põhjuse tõi välja Barty. Eesti esinumber Anett Kontaveit (WTA 22.) US Openist loobuda ei kavatse.

"Ma olen kindel, et lähen New Yorki," sõnas Kontaveit eile Palermos toiminud konverentsil.

Eeldatavasti tuleb lähiajal loobujaid veelgi, sest suure tõenäosusega ei sõida Ameerikasse maailma teine number Simona Halep. Meestest ei tee kaasa tiitlikaitsja Rafael Nadal (ATP 2.) ega viiekordne võitja Roger Federer (ATP 4.).

US Open on kavas 31. augustist 13. septembrini ja seda soovitakse mängida tühjade tribüünide ees. Ameerika Ühendriikides koroonaviirus raugemise märke ei näita. Eile tuvastati riigis 63 246 uut nakatunut ja haigusesse suri enam kui 1000 inimest.