Robert Lewandowski hooaja 12. tabamus sündis nii.Foto: PA/Scanpix
Jalgpall
9. august 2020, 00:21

MEISTRITE LIIGA | Bayern ja Barcelona pääsesid kindlalt veerandfinaali

Jalgpalli Meistrite liigas selgusid viimased veerandfinalistid. Üllatusi ei sündinud, edasi pääsesid nii Müncheni Bayern, kes alistas Chelsea tulemusega 4 : 1, ja FC Barcelona, kes oli Napolist parem skooriga 3 : 1.

Esimese kohtumise võõral väljakul tulemusega 3 : 0 võitnud Bayern avas skoori 10. minutil, kui liiga parim skoorikütt Robert Lewandowski penalti realiseeris. Ivan Perisic duubeldas eduseisu 24. minutil ning pisut enne poolaja lõppu lõi Chelsea auvärava Tammy Abraham. 

76. minutil jõudis sihile Corentin Tolisso, lõppseisu vormistas Lewandowski, kellele oli tegu selle hooaja 13. väravaga Meistrite liigas. Kõikide sarjade peale kokku on 31aastane poolakas tänavu saanud 44 mänguga kirja 53 tabamust.

Lõpuks Napoli kindlalt alistanud Barcelona ei saanud küll alguses mängu käima, ent leidis end üllatuslikult kümnendaks minutiks kohtumist juhtimas, kui nurgalöögi ajal unustasid Itaalia klubi mehed vabaks Clement Lenglet', kes saatis peaga palli David Ospina selja taha. 

Seejärel duubeldas eduseisu Lionel Messi, kes sai hakkama tõelise iluväravaga: esmalt triblas argentiinlane kolmest mängijast mööda, kaotas siis tasakaalu, ent sai kiiresti püsti tagasi ja lõi nahkkera tagumise posti juurde. Barcelona talisman sahistas mõned hetked hiljem uuesti võrku, ent videoabikohtunik (VAR) aitas tuvastada käega mängu. Poolaja lõpus teenis Kataloonia klubi penalti, mille realiseeris Luis Suarez, Lorenzo Insigne suutis aga vahe 1 : 3-le vähendada. 

Seega oli Napolil vaja teisel poolajal lüüa kaks väravat, et edasi pääseda. Korra võrku sahistatigi, ent VAR otsustas Arek Miliki tabamuse suluseisu tõttu tühistada.

Veerandfinaalidega hakatakse Lissabonis pihta 12. augustil, mil Atalanta mängib Pariisi Saint-Germainiga. Järgmisel päeval lähevad vastamisi Red Bull Leipzig ja Madridi Atletico ning seejärel kohtuvad Barcelona ja Bayern. 15. augustil lõpetab selgitavad viimase poolfinalisti Manchester City ja Lyon.

Tänased tulemused:

Müncheni Bayern - Londoni Chelsea 4 : 1 (2 : 1), kahe mängu kokkuvõttes pääses edasi Bayern skooriga 7 : 1. 

Väravad: 10. (P), 83. Lewandowski, 24. Perisic, 76. Tolisso - 44. Abraham

FC Barcelona - Napoli 3 : 1 (3 : 1), kahe mängu kokkuvõttes pääses edasi Barcelona skooriga 4 : 2.

Väravad: 10. Lenglet, 23. Messi, 45. + 1 (P) Suarez - Insigne 45. + 5