Hannes Soomer.Foto: GeeBee images
Auto-Moto uudised
9. august 2020, 10:32

Haiglasse viinud helikopterisõit pani Eesti motosportlase ootamatusse olukorda

Eesti motoringrajasõitja Hannes Soomer (Kallio Racing, Yamaha) oli eile Portugalis Portimaos Supersport klassi kolmandal MM-etapi esimeses võistlussõidus üheksas.

Hommikune kolmas vabatreening läks Soomeril hästi, ta sõitis viienda aja. Ka kvalifikatsiooni tulemus oli suhteliselt hea ja ta asus tänase võistlussõidu starti seitsmendalt positsioonilt.

„Me ei muutnud ratta juures midagi, ometi kadus esiotsa pidamine kohe sõidu alguses täielikult,” ütles Soomer. „Sõidu jooksul oli vähemalt kümme momenti, kus ma oleksin võinud käru peal tagasi tulla. Pidurdama pidin hakkama 20 meetrit varem ja ikka ei saanud pidama. Tõsiselt ebameeldiv sõit.”

Kuna Superspordi sõidule eelnenud klassi Superbike esimeses võistlussõidus kukkus Sandro Cortese viimasel ringil ja sõitja tuli helikopteriga haiglasse viia, lükati Superspordi sõitu edasi. Start anti kiire protseduuriga ehk ilma rehvisoojendusteta stardi eel. Soomer vaid oletab, et see ning õhu- ja rajatemperatuuri tõus hommikuga võrreldes võisid mõju avaldada. „Igal juhul tuleb homseks sellele vastus leida,” ütles ta eile.

Sõidu võitis juba neljandat korda järjest Andrea Locatelli (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team). Soomer pidas kaheksandale kohale maha titaanide heitluse lõuna-aafriklase Steven Odendaaliga (EAB Ten Kate Racing), kaotades Odendaalile vaid 0,096 sekundit.

Supersport klassi teine võistlussõit toimub täna kell 14:30. Soomer hoiab hetkel maailmameistrivõistlustel 31 punktiga kaheksandat kohta.