Sebastian Vettel oma Ferrari roolis.Foto: XPB/Scanpix
Auto-Moto uudised
9. august 2020, 12:06

Neljakordsel maailmameistril ja läbi aegade edukaimail tiimil on vastused otsas

Vormel 1 sarjas on jätkumas keeruline hooaeg Sebastian Vetteli jaoks ja neljakordne maailmameister tunnistab, et ei oska midagi oma masinaga ette võtta.

Vetteli jaoks on tänavune hooaeg olnud keeruline: neljast sõidust on tal ette näidata kaks kümnendat ja üks kuues koht, Austrias sõidetud Styriani GP-l pidi sakslane katkestama, sest tiimikaaslane Charles Leclerc sõitis talle otsa. Sel nädalavahetusel kavas oleva Suurbritannia GP kvalifikatsioonis sõitis neljakordne maailmameister välja 12. aja.

Vettel nentis, et tal on läbi aegade edukaima F1 meeskonna masinaga probleeme, mida ta lahendada ei oska. „Proovisin kõike, mida oskasin,“ rääkis Vettel portaali formula1.com vahendusel. „Autost rääkides - proovisime eelmisel nädalal paljusid erinevaid asju, aga miski ei tundu loogiline. Arvan, et oleme omadega üsna kokku jooksnud. Proovime end uuesti häälestada ja homme (st täna- toim) uuesti proovida. See on kõik, mida saan teha,“ oli Vettel nõutu.

Kui sakslaselt küsiti, kuidas ta ennast tunneb selles abitus olukorras, kõlas vastus nii: „Ütleme nii, et see on tavapärasest väga erinev olukord. Ma ei tea. Mul on vastused otsa saanud.“

Sõitjate tabelis paikneb Vettel nelja etapi järel alles 13. kohal, Ferrari teine sõitja Charles Leclerc on märksa kõrgemal, kui hoiab viiendat kohta. Läbi aegade edukaimal F1 meeskonnal Ferraril on ette näidata 238 etapivõitu, McLarenil on teisena kirjas 182 etapivõitu, kolmandal kohal on 114 etapivõitu võtnud Williams.