Hannes Soomer.Foto: GeeBee images
Auto-Moto uudised
9. august 2020, 19:37

Hannes Soomer saavutas MM-sarjas hooaja paremuselt teise tulemuse

Motoringrajasõitja Hannes Soomer (Kallio Racing, Yamaha) oli täna Portugalis Portimaos toimunud Supersport klassi kolmandal MM-etapil teises võistlussõidus kaheksas.

Soomer ütles pressiteate vahendusel, et eilsed probleemid tsikli esiotsa pidamisega suudeti tänaseks võistlussõiduks kõrvaldada ning ta oli esiviisikule taas palju lähemal. Soomer sai hea stardi ja sõitis paar esimest ringi kuuendal kohal. Seejärel langes ta kaheksandaks, siis üheksandaks, kuid tõusis pärast Rafaele De Rosa (MV Agusta Reparto Corse) kukkumist tagasi kaheksandale kohale.

"Viies koht oli väga lähedal, kuid lõpptulemusse läheb ikkagi kirja kaheksas koht," ütles Soomer.

Finišis kaotas ta viiendaks tulnud Phillipp Oettlile (Kawasaki Puccetti Racing ) 0,671 sekundit. Kusjuures paari viimase ringiga võttis eestlane tagasi ligi kolm sekundit. Viimase ringi teises pooles oli Soomer eesolijaist peaaegu poole sekundi võrra kiirem, ent kõrgemast kohast jäi kümnendik puudu.

"Tegin vahepeal paar väga ebaõnnestunud ringi, kuid lõpus eksisid teised, minu viimane ring oli aga sõidetud riski piiril ja väga hea," lisas Soomer.

Rekordilise viienda järjestikkuse võidu saavutas Andrea Locatelli (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team).

Eilses sõidus oli Soomer üheksas.

Soomer hoiab maailmameistrivõistlustel viie võidusõidu järel 39 punktiga üheksandat kohta.

Supersport klassi MM-i järgmine etapp toimub 28.–30. augustil Hispaanias Aragonis. Järgmise etapini jäänud paari nädalaga tahavad Soomer ja meeskond leida põhjust, mis jääb kõrgematele kohtadele heitlemiseks puudu.