Nüüd on tõesti põhjust paluda abi taevastelt jõududelt.Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
10. august 2020, 15:05

PÕNEV: Eesti jalgpalliklubid said teada vastased eurosarjas

Täna toimusid Šveitsis Nyonis Meistrite liiga teise eelringi ning Euroopa liiga esimese eelringi loosimised, kui loosipallides olid ka Eesti klubide nimed.

Euroopa liiga kvalifikatsiooniturniiril esindavad Eestit Tallinna FCI Levadia, Nõmme Kalju FC ja Paide Linnameeskond.

Nõmme Kalju võõrustab Kadriorus esimeses ringis NŠ Mura võistkonda Sloveeniast. 2018/19 hooajaks kõrgliigasse tõusnud meeskond saavutas kaks aastat järjest meistrivõistlustel neljanda koha ja viimati võideti ka karikavõistlused.

Paide vastaseks avaringis on võõrsil Vilniuse Žalgirise (Leedu) meeskond. Pärast nelja meistritiitlit (2013-2016) on Žalgiris viimased kolm aastat lõpetanud liiga hõbemedaliga. Hetkel ollakse 32 punktiga tabeliliidrid, sama punktiarvuga on teisel kohal Meistrite liigas FC Floraga kohtuv Suduva. FCI Levadia vastaseks Euroopa liiga kvalifikatsiooniturniiri avaringis on võõrsil St Joseph’s FC (GIB) – B36 Torshavn (FRO) võitja.

Euroopa liiga kvalifikatsiooniturniiri esimese ringi mängud peetakse 27. augustil. Mängude täpsed algusajad teatatakse esimesel võimalusel. 20. augustil peetakse St Joseph’s FC – B36 Torshavni eelringi matš, kui oma vastase saab teada FCI Levadia.

Valitsev Eesti meister Tallinna FC Flora sai eilsel loosimisel teada oma vastase Meistrite liiga kvalifikatsiooniturniiril, kui vastamisi minnakse Leedu klubi Suduvaga. Täna selgus, et kohtumine toimub A. Le Coq Arenal kolmapäeval, 19. augustil kell 19.30. Mängust teeb otseülekande ETV2.

Tänasel Meistrite liiga kvalifikatsiooniturniiri teise eelringi loosimisel selgus, et edu korral mängib Flora ka järgneva eelringi mängu kodus, kui Flora – Suduva paari võitjat ootab ees lahing Tel-Avivi Maccabi (ISR) – Riia FC (LAT) paremaga. Järgmise ringi kohtumised peetakse 25. või 26. augustil.

Vastavalt UEFA otsusele publikut mängudele ei lubata ja edasipääseja selgub ühe kohtumise põhjal. Viigilise normaalaja korral jätkub mäng lisaaja ja vajadusel ka penaltiseeriaga.