Ott Tänak.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
10. august 2020, 19:47

Tänak loodab, et Rally Estonia korraldajad on eelmise aasta eksimusest õppinud

Valitsev maailmameister Ott Tänak leiab, et eelmisel aastal pingutati Rally Estonial tehishüpetega üle ning loodab, et korraldajad tänavu teist korda samasse ämbrisse ei astu.

Lõuna-Eesti teedel toimuv võidukihutamine on alati meelitanud kohale mitmeid WRC staare, ent kuna tänavu on see ka MM-sarja kavas, tõotab üritus - vaatamata koroonaviiruse levikule - tulla tavapärasest veelgi suurem ja uhkem. Ettevalmistused on juba alanud ning nagu ikka, nähakse vaeva ka tehishüpete loomisega, et ralliässade pikad ja kõrged õhulennud fännidele rohkem silmailu pakkuda saaksid.

Eelmisel aastal vigastas Walesi piloot Elfyn Evans aga järsu maandumise käigus selga, tõsi, selle ei põhjustanud tehislik hüpe. Tänak leiab siiski, et sel aastal peaksid korraldajad end hüpete loomisega tagasi hoidma.

"Eelmisel aastal mindi natuke liiale, loodetavasti on said nad oma õppetunnid ning tänavu seda eksimust ei korda. Kui hüppeid muudetakse tehislikult, kaotame kiirust," lausus Tänak portaalile DirtFish.

Rally Estonia toimub 4. - 6. septembrini. Hyundaiga kihutav maailmameister tunnistas, et ta pole teedega veel tutvust teinud. 

"Olen meediast lugenud ainult seda, et mõnede teede ehitus veel käib, seda on vist rohkem kui 20 kilomeetri ulatuses. Nad teevad Rally Estoniale omaseid hüppeid," lisas Tänak.