Bruno Fernandes (keskel).Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
11. august 2020, 00:39

Manchester United vajas poolfinaali pääsemiseks lisaaega, Interi võidule vedanud Lukaku püstitas võimsa rekordi

Jalgpalli Euroopa liigas selgusid täna esimesed poolfinalistid. Manchester United alistas lisaajal FC Copenhageni tulemusega 1 : 0, Milano Inter oli skooriga 2 : 1 parem Leverkuseni Bayerist.

United vajas seejuures Taani klubi alistamiseks lisaaega. Avapoolaja lõpus löödi küll värav, ent koostöös videoabikohtunikuga (VAR) tuvastati, et võrku sahistanud Mason Greenwood oli suluseisus. Ka teisel kolmveerandtunnil oldi sihile jõudmisele väga lähedal, ent normaalaeg lõppes siiski 0 : 0. 

Seega ainus püsimajäänud tabamus sündis lisaaja viiendal minutil, kui penaltipunktist oli täpne Bruno Fernandes. Eelnevalt oli Andreas Bjelland trahvikastis määrustevastaselt maha võtnud Anthony Martiali. 

Interi ja Leverkuseni vahelises matšis löödi väravad ära aga esimese 25 minutiga. Kulus veerand tundi, enne kui Nicolo Barella sihile jõudis. Mõned hetked hiljem duubeldas eduseisu Romelu Lukaku, kes püstitas tabamusega rekordi: belglasest sai esimene mängija, kes üheksas järjestikuses Euroopa liiga kohtumises värava on löönud. 

Peagi suutis Kai Havertz ühe tagasi lüüa, ent viigini enam ei jõutud ning nelja parema sekka pääses Inter.