Pildil olevad rullsuusatajad pole uudisega seotud.Foto: AP/Scanpix
Talisport
11. august 2020, 14:07

Koroonaviirus võib Eestis toimuva rullsuusatamise MK-etapi programmi sassi lüüa

Rullsuusatamise MK-etapi korralduskomitee juht Kristjan Külm sõnas, et 21.–23. augustil Otepääle ja Tartusse planeeritud rahvusvahelise võistluse ära jäämine pole praegu päevakorral. Halvimal juhul tuleb Tartu tänavatele kavandatud distants viia Otepääle või tühistada.

"Terviseametilt pole meile täiendavaid meetmeid tulnud," lausus Külm Õhtulehele. "Oleme oma Covid-plaanid ära teinud, saadame need kooskõlastamiseks Tartu ja Otepää linnadele ja vaatame, kas nad annavad loa.

Eelduste kohaselt ei tohiks probleeme olla, sest see on üsna väike üritus. Arvan, et osalejate arv jääb alla 100, sest Covid piirab osade riikide tulekud. Näiteks slovakid jäävad ilmselt tulemata, sest nende plaan oli tulla mööda maad, aga Poola on punane riik, seega nad vist ei tule, sest peaksid muidu karantiinis olema."

Koroonaviiruse tõttu ei saabu siia ka Venemaa koondis. "Muidu [MK-sarja üldvõitja Aleksandr] Bolšunov oli huvitatud," lausus Külm.

Ta kinnitas, et Õhtuleheni jõudnud info 22. augustile planeeritud Tartu võistluse võimalikust ära jäämisest pole päris alusetu. "Oleme valmis selle ära jätma või viima üle Otepääle, kui asi läheb selle ja järgmise nädala jooksul hullemaks. Kui Tartu linn arvab, et seal pole mõistlik teha, teeme ainult Otepääl. Kogu MK-etapi ärajäämise varianti praegu ei näe. Loodame, et olukord ei lähe nii hulluks."

Otsest kuupäeva, mil peaks lõplik selgus majas olema, korraldajatel pole. Külm märkis, et rahvusvaheline suusaliit lubas sanktsioone mitte rakendada, kui võistlus tuleb viiruse leviku tõttu ikkagi tühistada. "Meie moto on "ohutus eelkõige". Ei tahaks enda üritusega järgmist lainet tekitada."

Registreerimine lõppeb 13. augustil, kuid tõenäoliselt ei näe siin võistlemas ühtki talvist staari, sest paljudel riikidel on rullsuusatamises spetsiaalsed koondised. 

Eesti MK-etapi kava: 21. augustil klassikasprindid Otepääl, 22. augustil ühisstardist 27 km vabatehnikas Tartus, 23. augustil eraldistardist 10 / 15 km klassikalises tehnikas Otepääl.

Publik pääseb raja äärde ilma piletita.