Foto: Envato Elements
Sisuturundus
12. august 2020, 13:42

Suvi on seljataga – kuidas turgutada nahka pärast rammestavat suvepäikest?

Kuigi suvi pole veel päris läbi, peavad paljud meist naasma oma tööpostile. Kuna aga suvine päike, palavus ja tolm võivad mõjuda meie nahale üsna laastavalt, siis mida ette võtta naha turgutamiseks?

Kollageen on inimkehas üks olulisemaid valke ja moodustab kokku umbes 30 protsenti valgustruktuuridest. Kõikidest nahas olevatest valkudest moodustab kollageen aga lausa 70 protsenti. Paraku hakkab vananedes meie keha loomulik kollageenitootmine vähenema ja nahas olevad kollageenikiud katki minema. Seetõttu hakkamegi nägema naha lõtvumist ja vananemist. Seega üks võimalus meie nahale sära andmiseks, on peatada kollageenikadu!

Rosena e-poest leiab mitmekülgse valiku kollageeni toidulisandeid, kusjuures praegu kehtib neile ka soodushind.

Kui suvine palavus tõi näole vistrikud või akne, siis esmalt tuleb hakata korralikult hooldama oma nahka, kuna vistrikud ja akne vähenevad regulaarse nahahoolduse korral üsna jõudsalt. Nii aitavad Sebionex puhastusgeel ning Acnecinamide koorija näonahka põhjalikult puhastada. Sealjuures aitab koorija eemaldada ka komedoonid. Aga kui päris pesta nägu iga kord ei soovi, tuleb appi kerge, ent tõhus mitsellaarvesi.

Täiskasvanute jaoks sobib suurepäraselt peale näo puhastamist peale kanda vistrikke vähendav Sebionex Trio kreem, mis annab vanemale nahale nii vajaliku niisutatuse ja millest ei puudu vistrikevastane toime. Ning nooremate inimeste jaoks leidub e-poes taskukohane Acnecinamide tootesari.

Laia valiku vistriku- ja aknevastaseid tooteid leiad SIIT.

Kindlasti võiks igapäevaselt kaasas kanda ka Sodermix kreemi, kuna suviti kipub ikka õnnetusi juhtuma ja Sodermixi regulaarne kasutamine aitab ennetada armide teket. Lisaks on see suurepärane abimees ka sügelevate sääsepunnide vastu.

Kui aga on tekkinud probleemid kannalõhede ja sarvestunud nahaga, siis tasub kasutada uureat sisaldavat Xerolys50, mis on eriti tugeva keratolüütilise ning niisutava toimega.

Nahale tekkinud pigmendilaikude vastu leiab aga abi nende toodete näol.

Kahjuks pigmendilaikude eemaldamine ei toimu kiiresti – enamus ravivõimalusi, k.a kodus kasutatavad kreemid, mida leiab Rosena e-poes, nõuavad kannatust kasutada kreemi vähemalt 6 kuud. Kuid kui järjepidevalt tööd teha, vähenevad pigmendilaigud või kaovad täielikult.

Paneme südamele, et pigmendilaikude ennetamine on aga kõige parem viis nende vastu võitlemiseks ja selleks on vaja kõrge kaitsefaktoriga päikesekaitsekreemi. Ning isegi, kui laigud on juba tekkinud, aitab korralik päikesekaitse hoida pigmendilaigu tumenemise eest

Seega ei tasu augustis ja septembris unustada päikesekaitset:  eriti Biotopix Photoprotect 50+ kreemi, mis kaitseb meid kogu nähtava valguse vastu, kuna meie nahka ei vananda ainult otsene päikesekiirgus.