Joonas Korpisalo (70) tegi väravas imemängu, kuid võiduks sellest ei piisanudFoto: USA Today/Scanpix
Jäähoki
12. august 2020, 09:26

Soome väravavaht püstitas imemänguga NHLi rekordi, kuid mehe koduklubi kaotas viiendal lisaajal

Jäähokiliigas NHL alustasid teisipäeva öösel play-off kohtumisi liiga 16 parimat meeskonda. Vooru avamängus Columbus Blue Jacketsi ja Tampa Bay Lightningi vahel selgus võitja alles viiendal lisaajal.

Jäähokiliiga NHL selgitab meistri Kanadas, kus mängitakse Edmontonis ja Torontos. Play-offide esimese vooru avamäng Columbus Blue Jacketsi ja Tampa Bay Lightningi vahel kujunes uskumatuks maratonheiltuseks. Võitja selgitamiseks läks vaja viit lisaaega ning Brayden Point lõi Tampa Bay 3 : 2 võiduvärava, kui mängitud oli 150 minutit ja 27 sekundit.

Tegu oli mitmes mõttes ajaloolise matšiga. NHLis on kauem kestnud vaid kolm kohtumist, lisaks sai ajalooannaalidesse nime kirja ka mitu mängijat. 

Erakordse mängu tegi Columbuse soomlasest väravavaht Joonas Korpisalo, kes tõrjus 85 viset ja püstitas sellega NHLi kõigi aegade rekordi. Ametlikku statistikat loetakse alates 1955. aastast ja eelmist tipptulemust hoidis enda käes New York Islandersi kollkiiper Kelly Hrudey, kes 1987. aastal tegi kohtumisess tõrjet.

26aastane Korpisalo valiti ka matši parimaks mängijaks. Tema meeskonnakaaslane Seth Jones oli väljakul 65 minutit ja 6 sekundit, mis on niisamuti uus tipptulemus. Mäng algas Eesti aja järgi teisipäeva õhtul kell 22:10 ja lõppes kolmapäeva hommikul kell 4:22. Algselt pidid samas hallis väljakule tulema ka Carolina ja Boston, kuid nende matš tuli lükata edasi järgmisele päevale.

NHLis on konkurentsis veel 16 klubi. Finaalseeria algab Edmontonis 22. septembril, meister selgub hiljemalt 4. oktoobriks.

NHLi play-off:

Idakonverents (sulgudes asetus)
(1) Philadelphia Flyers vs. (8) Montreal Canadiens
(2) Tampa Bay Lightning vs. (7) Columbus Blue Jackets
(3) Washington Capitals vs. (6) New York Islanders
(4) Boston Bruins vs. (5) Carolina Hurricanes

Läänekonverents
(1) Vegas Golden Knights vs. (8) Chicago Blackhawks
(2) Colorado Avalanche vs. (7) Arizona Coyotes
(3) Dallas Stars vs. (6) Calgary Flames
(4) St. Louis Blues vs. (5) Vancouver Canucks