Sisuturundus
12. august 2020, 16:26

TERVISLIK KAALULANGETAMINE | Keli edulugu: 40 päevaga 10 kilo kergem ja õnnelikum

"Edukaks kaalu langetamiseks on oluline mõelda läbi põhjused teekonna alustamiseks. Siis jääb järele vaid võtta programmist maksimum," sõnab Dr Simeonsi dieedi abil 40 päevaga 10 kilogrammi kaotanud Keli Tubin. "Algselt võisid reeglid küll keerulised tunduda, kuid tänu neile ja konsultandi abile polnud eksimisvõimalust ning tulemuse saavutamine oli lihtne."

Dr Simeonsi dieedist kuulis Keli esimest korda eelmisel aastal, kuid toona suhtus skeptiliselt. "Peale aastaid toitumise jälgimist ja korrigeerimist olin sel kevadel jõudnud aga punkti, kus kaalult vaatas vastu mu elu kõige suurem kaalunumber," sõnab naine. Märtsis hakkas Keli uuesti dieedi läbimise peale mõtlema, sest liigsed kilod tekitasid tõsiseid põlvevalusid. "Kui koroonakriisi alguses levisid pildid, kuidas karantiin ülekaalu kasvatab, tekkis motivatsioon näidata, et kodukontoris ja ise süüa tehes on võimalik edukalt dieediga kaalu kaotada."

Ettevalmistuste tegemisel oli Keli väga põhjalik ning selleks hetkeks, kui dieedipaketi ostuni jõudis, oli 100% otsus olemas, et pingutab ning võtab programmist maksimumi. "Tegin täispika 40-päevase dieediringi ning kaotasin veidi üle 10kg," on naine tulemuse üle uhke.

Programmi algus pakkus palju avastamisrõõmu reeglitega tutvumisel. "Planeerisin oma kaalulangetuse menüü vastavalt juhendile ise. Lemmikuks olid erinevad kanaroad, kuid hiljem ka toidud veiseliha ja krevettidega. Varasema kogemuse põhjal tean, et igapäevaselt juurvilju süües mul ei teki isusid ning nii oli ka kaalulangetamisel. Kõik oli nii täpselt ettevalmistatud, et isegi mu dieedinõustaja Lizbethil polnud minuga väga midagi peale hakata."

Konsultandiga suhtlusel kujunes Kelil tava iga esmaspäev jagada meili teel emotsioone ja progressi ning küsida täpsustavaid küsimusi.

Dieet läks hästi, vaid kaalulangetuse etapi teine pool tundus aeglane.” Keli võttis asja rahulikult ning jätkas sissekujunenud rütmis lihtsalt kulgedes, lastes kehal omas tempos kaalu langetada.  

Kui kätte jõudis kaalunumbri hoidmise samm, oli naine esmalt murelik, sest reeglid enam ei kammitsenud. "Nädal enne stabiliseerimise algust saatsin mitmeid paanilisi kirju ka oma konsultandile, kes rahustas mind ja suunas oma keha kuulama ja jälgima. Tegelikult ei olnudki mitte midagi hirmsat, sest reegleid oli ju sama palju kui ühel käel sõrmi ning kaal seisab kenasti," naerab Keli.

"Esmapilgul võib Dr Simeonsi dieet karm tunduda ning tekkida tunne, et ei tohigi midagi süüa. Kes kardab nälga jääda, neil soovitan vaadata, kui suur on 300 grammi brokkoli kogus ning mõelda, et sööd selle ühe toidukorraga ära.”

Keli sõnul on dieedi läbimine muutnud ka poes käimist lihtsamaks, sest ebatervislik rämpstoit on silmale muutunud "nähtamatuks" ning nende järgi enam ei haara.

Keli kinnitab, et dieeti on tegelikult lihtne järgida ja tulemused tulevad kui iseenesest. “Minu soovitus on mõelda läbi, miks üldse kaalu langetamine ette võtta ning anda endast maksimum. Ainult nii on võimalik püsida positiivne ka neil hommikuil, kui kaalunumber on tõusnud. Ja see on täiesti normaalne, sest igale tõusule järgneb langus." Naise sõnul pole tema teekond soovitud peegelpildini veel läbi.

Kaalunumbri säilitamine on tegelikult veel märksa lihtsam protsess, seega plaanin ühe dieediringiga veel ideaalkaalu saavutada ning jätkan tervisliku eluviisi abil tulemuse säilitamisega."

Tänaseks on Keli eduloost inspiratsiooni saanud ka mitmed pereliikmed. Naise vend kaotas ühe dieediringiga 7 kg, tädi 10 kg, ema 12 kg ning õde lausa 17 kg. Milline saavutus!

Kiire, lihtne ja ohutu kaalu langetamine

Toitumisnõustaja ja Dr Simeonsi dieedi peakonsultant Aire Kängsep on näinud seitsme dieedilahenduse Eestis tegutsemise aasta jooksul tohutult edulugusid, kuid ka ebaõnnestumisi.

"Lisakilode olemasolul on Dr Simeonsi dieediga võimalik 40 päevaga vabaneda 8-15 kilogrammist ning lühikese 23-päevase dieediringiga vähemalt 5 kilogrammist. Lihtne tõde ongi see, et kui juhendis olevaid reegleid jälgida, siis dieet toimib väga hästi," selgitab Aire. "Seal on täpselt kirjas, mis juhtub ka siis, kui sa eksid. Lisaks on igal inimesel olemas personaalne konsultant, kes kõiksuguste küsimuste korral alati abiks on."

Aire Kängsepa sõnul teeb dieedi eriliseks just põhjalik süsteem, mis annab aluse ka kaalu säilimiseks peale dieedi lõppu. “Öeldakse, et mis kiirelt tuleb, see kiirelt läheb. Õnneks on Dr Simeonsi dieedi puhul olemas eraldi stabiliseerimise etapp, mis peale kaalulangetust aitab kehal uue kaalunumbri omaks võtta ning tulemust hoida.”

Soovid sügisele vastu astuda kergemal sammul? Loe Dr Simeonsi dieedi abil ülekilodest vabanemise kohta lähemalt ning telli dieedipakett www.simeonsidieet.ee. Kasutades kampaaniakoodi “õhtuleht15” saad paketilt augusti lõpuni 15% soodustust.

Vaata ka videoklippi kevadisest saatest Buduaar, kus oma kogemust Dr Simeonsi dieedi läbimise teemal jagas tuntud blogijapaar Marimell.