Joonas TammFoto: Erki Pärnaku
Jalgpall
12. august 2020, 11:56

Ukrainas mängiv Eesti jalgpallikoondislane: ma ei osanud oodata, et siin valitseb vene keel

Eesti jalgpallikoondise ja Ukraina kõrgliigaklubi Tšernigivi Desna kaitsja Joonas Tamm andis sealsele meediale intervjuu, kus tunnistas, et tema uues kodulinnas ukraina keelt kuulda pole.

"Tšernigivi jõudes ei saanud ma aru, miks pole kuulda Ukraina keelt. Kohapeal selgus, et enamus räägib vene keelt. Muidugi on see natuke imelik. Ma ei osanud oodata, et nii mitu aastat pärast Nõukogude Liidu lagunemist valitseb Ukrainas vene keel," selgitas ta portaalile dynamo.kiev.ua antud intervjuus.

Inglise keeles intervjuus andnud Tamm tunnistas, et ta saab vene keelest aru, kuid rääkida praktiliselt ei oska.

"Enne Desnat mängisin Rootsis, Norras ja Poolas ning enamasti puutusin kokku inglise keelega, nii et mul on lihtsam seda rääkida. Õppisin vene keelt koolis, aga ilma praktikata kipub see ununema," tõdes 28aastane kaitsja.

Meeskonna ainus võõrleegionär Tamm tunnistab, et inglise keelt rääkivad meeskonnakaaslasi tal liialt pole. Ühe nimena toob ta välja karjääri jooksul Belgia ja Prantsusmaa kõrgliigades mänginud Pilip Budkivski.

"Lisaks veel mõned noored poisid. Väga-väga vähe," loetles Tamm. Eestlase õnneks on inglise keele kõnelejate seas ka meeskonna peatreener Oleksandr Rjabokon

Põhja-Ukrainas asuvas Tšerinigivis elab 285 000 elanikku ja Joonas Tamm liitus linna esindusklubi Desnaga tänavu jaanuaris. Meeskond lõpetas kõrgliigas neljanda, millega tagati pääse Euroopa liiga kolmandasse eelringi. Eestlane tõusis klubis kiiresti põhimeheks ja tema leping kehtib järgmise aasta suveni.