Kalle Rovanperä testimas Lõuna-Eesti teid.Foto: Aldo Luud
WRC
12. august 2020, 12:21

Terviseamet: Lõuna-Eesti ralli toimumine selgub täna

Järgmise nädala lõpus toimuma pidanud Lõuna-Eesti ralli võib Terviseameti nõudmisel ära jääda. Lõuna-Eesti ralli toimumise lubamine või keelamine selgub kolmapäeva õhtuks.

Terviseameti peadiretori kohusetäitja Mari-Anne Härma teatas kolmapäeval pressikonverentsil, et nad on rallide toimumise osas pigem optimistlikud. ERRi uudisportaal edastas, et Härma sõnul on terviseametil ralli korraldajatega „sajaprotsendine“ koostöö ning mõistlikud arutelud on terviseametile andnud usku, et ralli korraldamisega tullakse toime ka nüüd, kui Lõuna-Eestis on haigestumus järsult tõusnud.

Mis saab 22.-23. augustile planeeritud Lõuna-Eesti rallist, otsustatakse veel kolmapäeval. Kolmapäeva keskpäeval oli Härma pigem lootusrikas ning märkis, et otsused puudutavad seda, kas ja kui palju pääseb katseid vaatama publikut.

„Pigem, kui riskid on maandatud, võib üritus toimuda,“ ütles Härma, kuid lisas, et kui peaks tekkima kahtlus, et riske ei suudeta piisavalt maandada, siis oleks terviseameti seisukoht ralli toimumise kohta „pigem mitte“.

„Inimesed on arvestanud asjade toimumisega. Olukord on ebameeldiv,“ selgitas Lõuna-Eesti ralli võistluste direktor Gabirel Müürsepp kolmapäeval Õhtulehele. 

„Me pole püssi põõsasse visanud. Nad ütlevad, et me ei täida tingimusi, kuid meile pole veel neid veel kirjutatud,“ oli ta lootusrikas.

„Jälgime pidevalt viirusega seotud arenguid ja lähtume oma tegemistes Terviseameti soovitustest ning vajadusel viime sisse muudatusi ka võistluste kavas,“ kinnitas Müürsepp eelmisel nädalal. Eile selguski, et Võru linna tänavatele kavandatud kiiruskatse jääb ära.