Roman ŠirokovFoto: AFP/Scanpix
Jalgpall
12. august 2020, 13:28

Võimalik vaid Venemaal? Endine vutikoondise kapten peksis amatöörturniiril kohtuniku haiglasse

Endine Venemaa jalgpallikoondise kapten Roman Širokov läks amatöörturniiril pööraseks ja ja tungis kohtunikule kallale.

Karjääri jooksul ka Venemaa koondise kaptenipaela kandnud Širokov hullus, kui kohtunik ei mõistnud tema kasuks penaltit, kirjutab Iltalehti. Karistuslööki nõudnud 39aastane Širokov protestis häälekalt, misjärel tõmbas kohtunik Nikita Dantšenko taskust punase kaardi.

Seepeale muutus Širokov veelgi raevukamaks. Esmalt lõi ta rusikalöögiga kohtuniku pikali ja seejärel üritas teda jalgadega peksta. Hullema hoidsid ära kaasmängijad, kes mehe peatasid.

Venemaa veebilehe Sport-Expressi teatel viidi kohtunik haiglasse, kus ta veetis umbes neli ja pool tundi. Dantšenko sõnul vajasid ta haavad õmblusi, kuid üldiselt pääses suuremate vigastustega. Kummalisel kombel ei saa koondise eest 57 mängu kirja saanud Širokov jalgpalliliidu poolt karistada.

"Seda turniiri ei korraldatud Moskva ega Venemaa jalgpalliliidu egiidi all ning Roman Širokovil pole nende organisatsioonidega midagi pistmist. Seetõttu ei saa me teda karistada. Menetlus peab toimuma kohtus. Kuid pakume Dantšenkole igakülgset tuge," ütles Venemaa jalgpalliliidu esindaja Sergei Anohhin.

Vene vutiajakirjaniku Artur Petrosjani sõnul pöördub Datšenko politseisse. Teisalt kardab kohtunik, et tema vilekarjäär on läbi, sest Širokovil on jalgpalliliidus palju kontakte.

Širokov mängis Venemaa koondises aastatel 2008–2016. Klubitasemel esindas ta teiste seas Peterburi Zeniti ja Moskva Spartakit, amatöörturniiril kandis ta telekanali Match TV värve.

Niisamuti meeskonna eest pallinus telekommentaator Dmitri Šnjakin ütles, et on endise tippsportlase käitumisest šokeeritud .

"Širokovi tegudele pole mingit vabandust. See oli õudusunenägu. Selliseid asju ei tohiks spordis ega elus juhtuda. Seda sõltumata osalejate tasemest, nende positsioonist, mänguga kaasnenvast emotsioonist või kohtunike töö kvaliteedist. See oli rünnak, mis on vastuvõetamatu," tõdes ajakirjanik.