Jalgpallid.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
13. august 2020, 11:38

JABUR: „Come on, Tiger“ hüüatanud Soome vutifänne süüdistati ekslikult rassismis ja n-sõna kasutamises

JIPPO ja JJK vahelist Soome teise liiga matši vaadanud noortepunt sattus rassismiskandaali, kui neid süüdistati sobimatute väljendite kasutamises. Uurimine selgitas välja, et tegu oli suure arusaamatusega.

JJK väravavaht Aati Riihimäki kurtis pärast klubi kohtumist JIPPOga, et ta kuulis tribüünidelt rassistlikke väljendeid ja sõna "neeger"

"Sa idioot, kes hüüdsid kohtunikule keset mängu n-sõna, ära palun iial tule enam staadionile. Publik, korraldajad ja mängijad kuulsid seda," kirjutas ta Twitteris. "Räägime asjatult, et jalgpall kuulub kõigile, kui jääme vait ja aktsepteerime sellist idiootsust."

"Loodan, et see hüüdja ei pääse enam mängudele. Me ei saa iial rassismist priiks, kui laseme sellisel sital juhtuda," jätkas ta.

Soome jalgpalliliit algatas mängu osas distsiplinaarmenetluse ja JIPPO vutiklubi alustas asja uurimist. Meeskond andis esmaspäeval välja pressiteate, milles teatas, et juurdlus on lõpetatud ja tegu on suure arusaamatusega.

"See on Riihimäki ja veel mõne inimese kuulmise/arusaama küsimus. Praegu kasutatakse noorte seas palju mõistet "tiiger", mis pärineb veebivideotest, kus publik karjub "Come on, Tiger..." Tiger Woodsile," seisab klubi avalduses.

Klubi teatel küsitlesid nad matši vaadanud noori. Jõugu liikmed tunnistasid, et kasutasid kohtumise ajal mitu korda sõna tiiger, mida Riihimäki pidas ekslikult rassismiks.