Mercedese vormel 1 meeskonna juht Toto Wolff (vasakul) koos tiimi esisõitja Lewis Hamiltoniga.Foto: Zumapress/Scanpix
Vormel 1
13. august 2020, 13:23

Saksa meedia: Mercedese meeskond kaalub F1 sarjast lahkumist

Saksamaa meedia sõnul pole Mercedes nõus uute vormel 1 reeglitega ja kaalub sarjast lahkumist.

Saksa meedia sõnul läksid vormel 1 sarja juhtide ja Mercedese suusad risti uue Concorde'i lepingu tõttu, kus määratakse 2022. kuni 2025. aasta reeglid ja rahade jaotamine. Mercedes tunneb, et neid ei hinnata piisavalt.

Uute reeglite põhjal langetatakse kulutuste piirmäär 145 miljoni euroni, millega piiratakse arenduskulusid. Samuti vaadatakse üle meeskondadele makstavad boonused. Algselt pidid tiimid lepingu allkirjastama selle nädala kolmapäevaks, kuid tähtaeg lükati edasi järgmisele nädalale. Ferrari, McLaren ja Williams on juba teatanud, et nemad on uue kontrahtiga nõus.

Häälekalt protesteerib selle vastu aga Mercedest. Meeskonna juhi Toto Wolffi sõnul tehakse neile liiga ja nad oleks uue lepingu puhul suurimad rahalised kaotajad.

"Oleme väga selgelt selle poolt, et rahasid jagataks võrdsemalt ning premeeritaks edukaid tiime. Julgeks öelda, et oleme auhinnarahade jaotamises suurimad kaotajad" lausus ta.

Mehe sõnul säilitab Ferrari oma privilegeeritud positsiooni, millega Itaalia meeskond saab tuludest suure osa, ja Red Bull hüvitab kaotused nende sõsartiimile Alpha Taurile tulevate boonustega.

"Oleme seisukohal, et Mercedes on viimastel aastatel vormel 1-le palju kaasa aidanud. Oleme rajal väga konkurentsivõimelised ja meil on maailma karismaatiliseim autojuht. Meil on tunne, et meid ei kohelda nii, nagu meid peaks kohtlema," selgitas Wolff.

Saksa meedia sõnul on võimalik, et pärast 2021. aasta hooaega jätkab Mercedes vormel 1 sarjas vaid mootoritootjana. Ooteseisundile vihjavad ka pilootidega sõlmitud kokkulepped. Valtteri Bottas sõlmis hiljuti uue üheaastase lepingu, aga tema meeskonnakaaslane Lewis Hamiltoniga pole kokkuleppele jõutud.