Andrus Veerpalu.Foto: Jens Meyer/Scanpix
Talisport
13. august 2020, 18:08

Austria prokuratuur: eestlased näitasid oma suusatajate uurimise vastu üles vähest huvi (1)

Innsbrucki prokuratuuri esindaja Thomas Willam sõnas, et kuna ta ei näinud eestlaste poolt üleliia suurt huvi, et tegeleda Seefeldis lahvatanud dopinguskandaali meeste kriminaaluurimistega, haaras Innsbrucki kohus ohjad enda kätte.

Innsbrucki kohus on juba esitanud kriminaalsüüdistuse kahele eestlasele: Karel Tammjärv sai oma süüdistuse kätte veebruarikuus, kuid ootab endiselt kohtuistungi kuupäeva, Andreas Veerpalu on samuti oma süüdistuse kätte saanud ja astub kohtu ette oktoobrikuu alguses. Mõlemat suusatajat süüdistatakse veredopingu tarvitamises. Kolmanda eestlasena on Innsbrucki prokuratuur esitamas süüdistust Andrus Veerpalule, tema patuna on süüdistuses kirjas spordipettus ehk kaasaaitamine veredopingu kasutamisele.

Saksamaa väljaanne Tiroler Tageszeitung esitab küsimuse, kas eestlased üldse plaanivad ilmuda Austria kohtusse? Ühest küljest on küsimuseks, kas eestlased tahavad sinna kohale minna, teisalt tekitab küsimärke ka praegune olukord, kus reisimine on koroonaviiruse tõttu raskendatud. „Meil on olnud raskusi nende kättesaamisega,“ tunnistas Thomas Willam, et ei oska eestlaste kohaleilmumise kohta kindlat seisukohta võtta.

„Eestlased ise näitasid vähe huvi üles (istungite korraldamise vastu- toim). Seega otsustasime ise õigust taga nõuda ning istungid läbi viia. Kui süüdistatavad keelduvad püsivalt kohtusse ilmumast, siis võime paluda Eesti kolleege, et nad võtaksid kriminaaluurimise üle,“ rääkis Willam.