Sergei Lepmets.Foto: Martin Ahven/Scanpix
Jalgpall
13. august 2020, 20:01

Üleminekukeerisesse sattunud Eesti koondislane sai karistada joobes juhtimise eest

Eesti jalgpallikoondise väravasuul seisnud Sergei Lepmets jäi juunikuus vahele joobes juhtimisega ja teenis selle eest rahatrahvi.

Riigi Teataja kodulehelt saab teada, et 12 korral Eesti koondise väravat valvanud Lepmets jäi joobes juhtimisega vahele 24. juuni varahommikul. Väravavahi joobeastmeks mõõdeti 1,22 mg/l, laiendmääramatusega ± 0,12 mg/l (lõplik mõõtetulemus 1,10 mg/l). Kohtuotsuses seisab rikkumise kohta järeldusena nii: „Seega pani Sergei Lepmets toime mootorsõiduki juhtimise joobeseisundis, s.o KarS § 424 lg 1 järgi kvalifitseeritava kuriteo.“

Harju maakohus määras Lepmetsale karistuseks rahalise trahvi, mille lähtestamisel võeti arvesse süüdistatava 2019. aasta keskmist päevasissetulekut, milleks oli 22,80 eurot. Kokku peab Lepmets tasuma trahvi 54 päevamäära eest, mis teeb trahvi suuruseks 1231 eurot ja 20 senti. Samuti peab Lepmets tasuma menetluskuludega seotud summa, mis on kokku 535,20 eurot.

Viimati Levadia ridadesse kuulunud Lepmets sattus suvel lisaks liikluspahandusele ka üleminekujuttude keerisesse, kui ta lahkus oma senise tööandja juurest, väites, et teeb tippkarjääriga lõpu ning jätkab munitsipaalpolitseinikuna. Veidi hiljem oli mees aga Nõmme Kalju treeningutel ja soovis karjääri jätkata nende puurisuul. Täna teatas Eesti Jalgpalli Liit, et kes iganes soovib hakata kogenud Lepmetsa uueks tööandjaks, peab Levadiale tasuma kompensatsiooniks ligikaudu 15 000 eurot.