Maik-Kalev Kotsar (paremal)Foto: Tatjana Iljina
Korvpall
14. august 2020, 13:52

Saksamaa kõrgliigaklubi: meiega liitub musklitest koosnev 122kilone eestlane

Saksamaa korvpalli kõrgliigas mängiv Hamburg Towers teatas täna, et nendega liitub Eesti korvpallikoondise tsenter Maik-Kalev Kotsar.

Towers kirjeldab oma kodulehel Kotsarit kui „musklitest koosnevat 122kilost ja 211 cm pikkust meest“.

„Towers otsis tugevat kaitsemängijat ja ma tunnen, et võin siin klubis mängida olulist rolli,“ kommenteeris eestlane klubi kodulehel. „Eelistan mängida tsentrina, kuid suure äärena saan vastu ka kiirematele ja atleetlikumatele mängijatele.“

Varem USA üliõpilasliigas pallinud Kotsar teenis oma viimasel aastal South Carolina Gamecocksi NCAA eest keskmiselt 30 ja pool minutit mänguaega, mille jooksul tõi keskmiselt 11,2 punkti, noppis 6,3 lauapalli, andis 2,3 resultatiivset söötu, tegi 1,5 vaheltlõiget ja blokeeris 1,1 viset mängus.

Kotsar räägib klubi kodulehel ka sellest, kui palju ta ameerikas veedetud aegadega muutus. Näiteks võttis ta pea 30 kg juurde.

„USAsse minnes kaalusin umbes 90 kilogrammi. Võtsin seal umbes 30 kg juurde, aga kaotasin samas keharasva. Seetõttu liiguvad jalad väledalt ja saan pick and roll olukordades hakkama ka tagamängijate vastu,“ tutvustas Kotsar oma oskuseid.