Vahva rannavutihooaeg lõppes Pärnus vinge finaaletapiga.Video: Raido Kull ja Ants Liigus/Eesti Rannajalgpalli Liit
Jalgpall
17. august 2020, 17:30

JÄRELVAADATAV | GALERII | Pärnus tõmmati kuumale rannavutisuvele joon alla, Eesti klubid võtsid Eesti-Läti ühisliigas kolmikvõidu

Laupäeval toimus Pärnus hooja viimane etapp Eesti ja Läti ühises rannajalgpalliliigas. Kuigi SK Augur Enemat on tiitli juba kindlustanud, siis pinget jätkus viimaste mängudeni. Õhtuleht vahendas peaväljaku matše otseülekande vahendusel.

Pärnu liival peeti Eesti-Läti ühises rannajalgpalliliigas hooaja 13. ja 14. voor, millega tõmmati aastale joon alla. Juba enne viimast etappi oli Augur Enemat tiitli kindlustanud, kuid ülejäänud poodiumikohtadele käis tihe heitlus.

Sisuliselt otsustas hooaja teise koha BSC Thunder Arvutitarga ja Nõmme BSC OlyBeti omavaheline kohtumine, kus 2 : 1 võidu võtsid esimesed.

Vaid paar tundi hiljem tuli Nõmme meeskond taas liivale. Eesti tiim pidi kohtumise lätlaste BFS Ropaži võitma, et kindlustada endale pronksmedalid. Sellega saadi ka hakkama, sest lõunanaabrid seljatati lausa 7 : 1. Sealjuures oli Nõmme sats ainus, kes suutis hooajal alistada liigat ülivõimsalt valitsenud Augur Enemati

Nii said esmakordselt lõunanaabritega kahasse mängitud hooajal Eesti klubid kolmikvõidu. Neljandaks jäi Läti meeskond BCS Lat ja viiendaks BFS Ropaži.

"Mul oli huvitav kogemus näha esimest korda rannajalgpalli algust lõpuni. Tegu on tõsise spordiga, mida tehakse tõsiste meeskondade osavõtul. Olin tasemest üllatunud. Tegelikult on näha, et inimesed on heas vormis ja professionaalid," sõnas auhindamisel Eesti jalgpalliliidu president Aivar Pohlak.

Hooaja parimaks väravavahiks valiti Markus Lukk ja edukaim väravalööja oli Sander Lepik. Liiga kõige väärtuslikum mängija oli Kristian Marmor, kes on esindanud ka "päris" jalgpallikoondist, kui ta käis 2009. aastal väljakul sõpruskohtumises Walesi vastu.

Kõik kolm esindasid tänavu Augur Enemati värve, sealjuures Marmor oli tiimi kapten. Klubi eest pallisid ning kuldmedalid said kaela ka Eesti jalgpallilegendid Tarmo Kink ja Ingemar Teever.

Meistriliiga laupäevased mängud:

Peaväljak:

  • 13.30 FK Beitar Kauguri – BSC Üksjalgvärav Elementmaster 4 : 5
  • 14.40 BFS Ropaži – SK Augur Enemat  3 : 12
  • 17.00 BFS Ropaži – Nõmme BSC OlyBet 1 : 7
  • 18.10 BSC Thunder Arvutitark – SK Augur/Enemat 4 : 9

Väljak 2:

  • 13.30 BSC Lati – BSC Türi 5  : 2 
  • 14.40 BSC Thunder Arvutitark – Nõmme BSC OlyBet 2 : 1
  • 17.00 FK Beitar/Kauguri – BSC Lati 2 : 3
  • 18.10 BSC Üksjalgvärav Elementmaster – BSC Türi 7 : 4