Valtteri Bottas (vasakul) ja Lewis Hamilton alustavad homset võistlust esireast.Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
15. august 2020, 17:50

Hispaania GP kvalifikatsiooni valitsesid taas Mercedesed, Ferraridel esikaheksasse asja polnud

Vormel 1 Hispaania GP kvalifikatsioonis võtsid järjekordse kaksikvõidu Mercedesed, kui Hamilton edestas vaid 0,059 sekundiga tiimikaaslast Valtteri Bottast. Teises stardireast alustavad Max Verstappen (Red Bull) ja Sergio Perez (Racing Point), parim Ferrari piloot Charles Leclerc oli alles üheksas.

"See on maksimum, mida saame praegusel hetkel teha. Loodan, et oleme võistlusel natuke kiiremad," sõnas ajasõidu järel Red Bulli sõitja Max Verstappen. Kvalifikatsiooni kolmandana lõpetanud 22aastase hollandlase mure oli arusaadav, sest Mercedesed läbisid ringi temast 0,7 sekundit kiiremini.

Mercedese sõitjaid lahutas vaid 0,059 sekundit. Teiseks jäänud Valtteri Bottas tunnistas, et tal oli probleeme Circuit de Barcelona-Catalunya kolmandas sektoris.

"Teadsin, et vahe Lewisega saab väike olema. Mul oli tervel päeval kolmandas sektoris probleeme. See on häiriv, aga ta tegi head tööd," selgitas soomlane. "Parim võimalus on mul homme stardis. Üritan esimesesse kurvi jõuda esimesena."

Hispaania GP on vormel 1 hooaja kuues võistlus, kõigil etappidel on esikohalt alustanud Mercedese masinad. Kui Bottas on võitnud kaks ajasõitu, siis Lewis Hamiltonil on neid kirjas neli. Britile oli see karjääris 150. kord, kui ta alustab võistlust esimesest reast, sealjuures oli tegu tema 92. kvalifikatsioonivõiduga.

Hamilton tõdes, et töötas eelmisel päeval õhtul kella 22ni, sest kartis Red Bullide kiirust. Esikolmikule järgnesid Perez, Stroll, Albon, Sainz ja Norris. Parim Ferrari piloot Charles Leclerc oli üheksas, tema meeskonnakaaslane Sebastian Vettel temast kaks kohta kaugemal.