Lyoni mängijad tähistamas Dembele väravat.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
16. august 2020, 00:09

MUINASJUTT JÄTKUB: Lyon seljatas Manchester City ja pääses Meistrite Liiga poolfinaali

UEFA jalgpalli Meistrite liiga neljandas veerandfinaalis tegi suurüllatuse Lyoni Olympique, kes lülitas konkurentsist Manchester City.

Inglismaa liigas teiseks tulnud Manchester City pääses veerandfinaali peale Madridi Reali alistamist, Prantsusmaa kõrgliigas seitsmendaks jäänud Lyon lülitas eelmises ringis konkurentsist Torino Juventuse. Laupäeva õhtul võttis Lyon järjekordse suurklubi skalbi ja pääses poolfinaali.

Kohtumise esimene poolaeg oli üpris sündmustevaene. City valdas rohkem palli, kuid nende rünnakud jäid väga hambutuks. Lyon panustas kiirrünnakutele, millest ühe suutsid nad ära lahendada.

24. minutil pika läbisöödu saanud Karl Toko Ekambi oli pääsemas üks-üks olukorda, kuid City kaitsja Garcia libistas ennast olukorda. Pall kukkus olukorrast Maxwel Cornet jalale, kes selle osavalt ligi 20 meetri pealt ühe puutega värava allanurka keerutas. Kuigi City mängupilt kolmveerandtunni lõpuks paranes, siis puhkama mindi Lyoni 1 : 0 eduseisus.

Pep Guardiola hoolealused alustasid teist poolaega märgatavalt näljasemalt. Manchester City teenis mitmed karistus- ja nurgalööke, kuid Kevin De Bruyne ei suutnud neid ära realiseerida. Kuid belglane sai siiski jala valgeks.

69. minutil sai Inglismaa koondislane Raheem Sterling kaitseliini taha jooksu peale söödu, tõmbas otsejoonel haagiga kaitsja ära ning lükkas palli karistusalla jõudnud De Bruynele, kes nahkkera kümnekonnalt meetrilt ühe puutega võrku lükkas. 

Järgnevat kümmekonda minutit valitses City, kes muutus aina ohtlikumaks. Kui näis, et nende värav on vaid aja küsimus, nõelas teravalt Moussa Dembele. 75. minutil vahetusest väljakule pääsenud prantslasest ründaja pääses neli minutit hiljem City väravavahi Edersoniga silmitsi ja lahendas olukorra külmavereliselt ära. 2 : 1 Lyonile.

Peagi oli suurepärane võimalus Sterlingul, kes unustati Lyoni kaitsjate poolelt üksi värava ette. Kuid inglane suutis palli viie meetri pealt lüüa üle. Vaid paar minutit hiljem tekkis sarnane olukord Dembelel ja prantslane ei eksinud.

Mehe 87. minutil löödud koll jäi kohtumise viimaseks. Kaks väravat löönud Dembele polnud enne tänast matši Meistrite Liigas jalga valgeks saanud.

Lyon läheb poolfinaalis kokku Müncheni Bayerniga, kes purustas reede õhtul 8 : 2 Barcelona. Teises paaris kohtuvad Pariisi Saint-Germain ja RB Leipzig.

Manchester City - Lyon 1:3 (0:1)
69. Kevin De Bruyne - 24. Maxwel Cornet, 76. ja 87. Moussa Dembele

23:54
Eigo Kaljurand

LÄBI! LYON ON POOLFINAALIS! 

23:50
Eigo Kaljurand

Siit vaatamiseks Dembele 2 : 1 koll, mis hetkeseisuga on osutumas nii-öelda võiduväravaks.

23:48
Eigo Kaljurand

Dembelel läks nõksa üle kümne minuti, et kaks korda sahistada. Tegu oleks juba väiksemat sorti imega, kui City suudaks sellest kaotusseisust välja tulla, sest 90. minutit on juba mängitud.

23:47
Eigo Kaljurand

Kui Dembele esimese värava puhul sai joosta väravavahi 1-1 olukorda, mille ta ära lahendas, siis teine värav oli veelgi lihtsam. Ederson tõrjub löögi värava ette, kust Dembele lõi palli tühja väravasse. Mida Sterling ei suutnud ära lüüa, seda Dembele suutis!  

23:45
Eigo Kaljurand

MOUSSA DEMBELE LÖÖB OMA TEISE VÄRAVA! LYON 3, MANCEHSTER CITY 1. USKUMATU! 

23:44
Eigo Kaljurand

AASTA EKSIMUS! STERLING ON 5 MEETRI PEAL TÄIESTI ÜKSI JA... LÖÖB PALLI ÜLE. MÜSTIKA!

23:43
Eigo Kaljurand

City toob platsile 34aastase legendi David Silva. Kas kogenud hispaanlane osutub täna jokkeriks?

23:39
Eigo Kaljurand

Värav loeb! Lyon juhib! 75. minutil väljakule tulnud Dembele tuli, nägi ja skooris 79. minutil. Tegu on mehe avaväravaga selle hooaja Meistrite Liigas. Huhuh, kas Lyon peab vastu?

23:38
Eigo Kaljurand

Aga taaskord sekkub olukorda VAR, kes vaatab värava üle. City kaitsjad karjuvad peakohtunikule "Seal oli viga!". Vaatame, kas sellega on nõus ka videomehed.

23:37
Eigo Kaljurand

AGA SKOORIB HOOPIS LYON! 2 : 1!

23:36
Eigo Kaljurand

Jesus saab suurepärasest kohast üle puusa lüüa, kuid löök ebaõnnestub totaalselt. Aga värav on õhus. City on viimase 15 minutiga saanud 8 pealelööki.

23:36
Eigo Kaljurand

Lyon teeb paari minuti jooksul mitu vahetust. Bruno, Dupois ja teisel poolajal üsna nähtamatuks jäänud Memphis Depay tulid puhkam. Neid asendab trio Mendes, Tete ja Dembele. Neist Dembele oli tänavu Ligue 1s Lyoni parim väravakütt.

23:32
Eigo Kaljurand

Mängule mõjus värav väga hästi. Ühel pool tahtis Lyon Corneti kukutamise eest penaltit, teisel pool sai heast kohast Sterling üritada ja korralik jooksmine ning andmine käib.

23:31
Eigo Kaljurand

Sterling saab kaitseliini taha jooksu peale söödu, tõmbab otsejoonel haagiga kaitsja ära ning lükkab palli karistusalla jõudnud De Bruynele, kes palli kümnekonnalt meetrilt ühe puutega võrku lükkab. Kena koll.

23:27
Eigo Kaljurand

DE BRUYNE! JA TABLOOL ON VIIK!

23:25
Eigo Kaljurand

De Bruyne saab paari minuti jooksul paar karistuslööki lüüa. Kuid nii 26- kui ka 22-meetri pealt tehtud löögid ebaõnnestuvad. Aga Cityl ei õnnestu kuidagi mängust midagi luua ja Lyon peab seni veel vastu. Mängu lõpuni ca 25 minutit.

23:17
Eigo Kaljurand

"Liiga veenev pole City veel olnud," sõnas Kruus. Peab kahe käega alla kirjutama. Hetkel küll meeskonna väravat õhus pole, kuid teisalt piisab ühest õnnestumisest ja kõik muutuks...

23:15
Eigo Kaljurand

City kümne minutiga on saanud mõned nurgalöögid, kuid neist midagi ohtlikku pole tekkinud. Meeskond teeb ka esimese vahetuse, kui Fernandinho tuuakse välja ja teda asendab märgatavalt ründavama orientatsiooniga Mahrez.

23:04
Eigo Kaljurand

Puhkepausil vahetusi ei tehtud ja teine poolaeg on alanud!

22:51
Eigo Kaljurand

City esimesed 35 minutit olid kohutavad ja jäädi teenitult 0 : 1 kaotusseisu. Seejärel mängis peatreener Pep Guardiola nuppe ümber, näiteks Sterling nihutati paremale, ja Inglismaa klubi sai mängu enda kätte, kuid Lyoni kaitses püsis kenasti.

Teise poolaja eel on üks võtmeküsimus, et kas Lyon suudab aktiivset pressi teha kohtumise lõpuni. Atalanta suutis PSG vastu mängiga pea tunni, kuid siis väsiti totaalselt. Sama oht on sama aktiivselt mängiva Lyoniga. 

Aga läheme väikese pausile. Seniks võib veel imetleda Cornet väravat. Pole väga palju mängijaid, kes a) läinuks selles olukorras ühe puutega lööma ja b) saatnuks palli võrku. Kõva sooritus.

Loe rohkem