Rullsuusatamine.Foto: JOOSEP MARTINSON
Spordivaria
16. august 2020, 12:35

Suusaliit palub rahvusvahelise MK-etapi korraldamiseks valitsuselt erandit

Eesti Suusaliit esitas valitsusele avalduse, milles palutakse luba korraldada Otepääl rullsuusatamise MK-etapp.

Juba järgmisel nädalavahetusel peaks Otepääl toimuma rullsuusatamise maailmakarika etapp, kuhu on oodata võistlejaid ka välisriikidest. Koroonaviiruse tõttu on olukord ja rahvusvaheliste ürituste pidamine hetkel komplitseeritud, kuid Eesti suusaliit on otsustanud, et siiski tahetakse etappi võõrustada. Selle toimumiseks esitas alaliit kultuuriminister Tõnis Lukasele avalduse, et etapp järgmisel nädalavahetusel toimuda saaks.

„Arvestades Eesti murdmaasuusatamise praegust olukorda oleks sellise ürituse läbiviimine Eestile äärmiselt tähtis,“ seisab suusaliidu avalduses.

Avalduses palutakse erand teha seoses sportlastega, kes peaksid Eestisse reisima läbi Poola:
„Seoses viiruse olukorraga maailmas ei ole osavõtvate riikide arv suur, mis võrreldes teiste suurürituste korraldamisega võimaldab korraldada üritust võimalikult turvaliselt, et vältida COVID-19 levikut. Praeguseks on meil kindlasti osalemas sellised riigid: Läti, Leedu, Soome, Saksamaa, Norra. 

Meie jaoks on praegu kõige suurem probleem vaid mõnede nn roheliste riikide võistlejad, kes Eestisse pääsemiseks peaksid läbima Poola, mille nakkuskordaja hetkel on suurem kui 16. Nendeks on 6 sakslast ja 13 slovakki.

Käesolevaga palume anda võimalus Poolat läbivatele sportlastele pääseda võistlema Eestis toimuvale Rullsuusatamise MK etapile läbimata selleks 14-päevast eneseisolatsiooni.“

21.-23. augustini toimuval MK-etapil on kavas klassikadistantsi sprint Otepääl, uisudistants Tartu vallas ja klassika distantsisõit Tehvandil.