Manchester Unitedi pallurid lahkusid väljakult löödult, Sevilla mehed said aga rõõmustada. Foto: POOL
Jalgpall
17. august 2020, 08:21

Manchester United langes ka Euroopa liiga poolfinaalis

Jalgpalli Euroopa liigas selgus pühapäeva hilisõhtul esimene finalist, kui sarja viiekordne tšempion Sevilla alistas Manchester Unitedi 2 : 1.

Saksamaal Kölnis RheinEnergieStadionil toimunud kohtumises haaras initsiatiivi Inglismaa klubi ning juba 9. minutil asuti ka juhtima, kui Marcus Rashfordi teenitud penalti realiseeris Bruno Fernandes.

Seejärel said mängu tasapisi sisse ka hispaanlased ning 26. minutil viigistaski Suso mänguseisu. Esimese poolaja lõpp ja teise poolaja algus kuulusid aga taas Unitedile, kuid Sevilla väravasuul toimetanud marokolase Yassine Bounou supertõrjed hoidsid seisu tasakaalus.

78. minutil skooris hoopis Sevilla, kui Jesus Navase tsenderduse vormistas väravaks Luuk de Jong. See tabamus jäi ka kohtumise viimaseks ja nii jätkas Sevilla oma imelist seeriat Euroopa liiga poolfinaalides: kõigil kuuel korral, kui nad on sarjas poolfinaali jõudnud, on edenetud ka finaali. Unitedi jaoks oli tegemist aga juba kolmanda tänavu kaotatud poolfinaaliga, sest eelnevalt oli tunnistatud vastaste paremust ka Inglismaa karikasarja ja liigakarikasarja poolfinaalis.

Sevilla vastane esikohamänguks selgub täna õhtul, kui Düsseldorfis Merkur Spiel-Arenal lähevad teises poolfinaalis vastamisi Milano Inter ja Donetski Šahtar.