Foto: Microsoft
Esport
17. august 2020, 10:29

SAHINAD: kas Xbox Series X letihind tulebki niivõrd krõbe?

Praeguseks on  see muster juba tuttav – uue põlvkonna konsoolide ilmumine liigub iga päevaga aina lähemale, ent kompaniid hoiavad suu seadmete hinna koha pealt kiivalt lukus. Seetõttu peamegi jääma lootma erinevate lekete peale.

Üks uus allikas saabub meile Kinda Funny Xboxi-teemalise podcasti „XCast“ saatejuhi Alanah Pearce'i käest. Nimelt on anonüümseks jääda sooviv poetöötaja talle saatnud pildi, millel välja toodud Xbox Series X-i ilmumisaken (november) ning hind – 599 dollarit.


Võttes arvesse seadmes peituvat riistvara (millega kaasneb kompanii omapoolne väide, et tegemist on „maailma võimsaima konsooliga“) ei ole tegemist just kõige jaburama väitega. Ametlikku kinnitust Microsoft andnud pole, täpselt samasuguseks müsteeriumiks on seni jäänud ka konkurendi, ehk PlayStation 5 hind.

Eesootav generatsioon toob endaga tõenäoliselt kaasa ka videomängude hinnatõusu, mis tähendab, et enda investeeringuid tuleb varasemast rohkem läbi mõelda. Microsofti mängumasina soetajatel on aga otsustamine pisut „lihtsam“ – koos konsooliga ilmuma pidanud „Halo Infinite“ lükkus tulevasse aastasse ning selle eest raha välja käima ei pea.

Ehk tasuks seega vaadata Ubisofti mängude poole. Vähemalt tänavu maksavad nende hittmängude uue põlvkonna versioonid sama palju kui PlayStation 4 ja Xbox One'i peale jõudvad variandid. Siiski tasub jälgida, millisele masinale mängu ostad!