Martin Paasoja lahkub Kalev/Cramost Hispaaniasse.Foto: Martin Ahven
Korvpall
17. august 2020, 12:10

Veel üks Eesti korvpallur siirdub Hispaaniasse

Eesti korvpallikoondislase Martin Paasoja karjäär jätkub Hispaania esiliigaklubis Real Valladolidis, kirjutab Hispaania meedia.

Kuni juuli lõpuni Ciudad de Valladolidi nime kandnud klubi juhtis esiliigat, kui koroonaviirus märtsi alguses hooaja katkestas. Siiski pidanuks Valladolid uueks hooajaks tõusma kõrgliigasse, kuid et selleks vajalikke nõudmisi ei täidetud, jätkatakse esiliigas. 28. juulil sõlmiti koostööleping kohaliku jalgpalliklubi Real Valladolidiga ning nüüd kantakse sama nime.

27aastane Martin Paasoja, kes alustas oma karjääri Pärnus, on välisklubidest mänginud varem Rumeenia kõrgliigas Craiovas ja Kreeka esiliigas Psychikos. Läinud hooajal esindas tagamängija BC Kalev/Cramot, kelle kasuks viskas VTB liigas keskmiselt 5,1 punkti mängus.

Paasoja on järjekordne Eesti korvpallur, kes on uueks hooajaks löönud käed mõne Hispaania klubiga. Nii on Kristian Kullamäe liitunud Burgose San Pablo meeskonnaga, Siim-Sander Vene hakkab esindama Fuenlabradat, Sander Raieste jätkab Baskonias ja Janari Jõesaar tõmbab selga Manresa särgi. Nende nelja klubi näol on tegemist Hispaania kõrgliigas mängivate meeskondadega.