Valtteri Bottas pole rahul: must ürp neelab liiga palju soojust.Foto: HANDOUT
Vormel 1
17. august 2020, 15:17

MEHED MUSTAS: Valtteri Bottas kaotas Hispaania GP-l kolm kilo

Mercedese vormelimeeskonna otsus riietada piloodid rassismivastase kampaania toetuseks musta võidusõidukombinesooni tekitas Valtteri Bottasele Hispaania GP-l tõsiseid probleeme. Kombinesoon koos musta värvi vormeliga muutus lõõskava päikese all parajaks katlaks, kus higistav soomlane kaotas sõidu käigus oma kehakaalust kolm kilogrammi.

"Tänavu oli autos kuumem kui kunagi varem," tunnistas Bottas 66ringise võidusõidu järel reporteritele. "Ilmselt on see kombinesoonist, sest on teada, et must värv tõmbab endasse rohkem kuumust, eriti otsese päikesepaiste korral."

"Kaotasin sõiduga kolm kilo, mida on päris palju. Nii et see võib otseselt esitust rajal mõjutada. Ma ei tea numbreid ega fakte, kui palju valge ja musta temperatuurid erinevad, kuid selles kombinesoonis oli selgelt liiga palav. Valge kombinesoon oleks temperatuuri mõttes kindlasti jahedam."

Bottas lõpetas Hispaania GP meeskonnakaaslase Lewis Hamiltoni ja Red Bulli piloodi Max Verstappeni järel kolmanda kohaga. Kolmas on ta ka MM-sarja üldarvestuses, kaotades liidrikohta hoidvale Hamiltonile 43 punktiga. Briti ja soomlase vahele mahub Verstappen, kes edestab Bottast kuue silmaga.