Johannes Thingnes Bø.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
18. august 2020, 12:10

Olümpiavõitja Johannes Thingnes Bø: isaks olemine on parim tiitel, mille elus võib saada

Norralasest laskesuusatamise olümpiavõitja ja kümnekordne maailmameister Johannes Thingnes Bø jagas oma mõnusaid muljeid isarollist.

"Isaks olemine on parim tiitel, mille elus võib saada," rääkis 27aastane sportlane kodumaa meediale. "Olen väga rahul. See on hoopis teine valdkond, millel pole sportlike teenetega mingit pistmist. Isaks saades oled saavutanud midagi suurepärast, mida ei saa ületada."

Gustav on väga armas laps. "Naudime naisega iga sekundit, mille me temaga veedame," jutustas Bø. "Karantiini ajal olime mitu kuud kogu ööpäeva kolmekesi koos. Pärast koondisega liitumist pole ma kunagi nii palju kodus olnud."

Laskesuusataja kavatseb eelseisvaks hooajaks valmistuda usinamalt kui iial varem. "Pean olema võimalikult aktiivne,“ arutles ta. „Mul pole teist valikut, kui soovin talvel kõrgete kohtade nimel võidelda. Nüüd on vaja trennis teha kõik, mis mul on plaanitud."

"Kunagi ei taha tulla eksamile ettevalmistamata. Mõni valmistub eksamiteks juba varakult, teised alustavad veidi hiljem, kuid mõlemad võivad saada häid hindeid. Meil on pikk hooaeg. Olen alati tundnud, et vahepeal on oluline teha paus ja tempot langetada. Kui ma kogu aasta jalga gaasile suruksin, ei oleks tulemused nii head," lisas Bø.