Marion Bartoli.Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
18. august 2020, 15:44

Endine tipptennisist USA lahtistest meistrivõistlustest: meister saab aru, et ta on võitnud tavapärase turniiri

2013. aasta Wimbledoni meister Marion Bartoli kommenteeris tippmängijate loobumist USA lahtistest tennisemeistrivõistlustest ja avaldas arvamust, et see pole õige Grand Slami turniir.

"Ma arvan, et nendes tingimustes triumfeerivad meistrid teavad, et tegelikult nad ei võitnud US Openit. Ei saa öelda, et võitsid Grand Slami, kui juhtub nii, et näiteks edetabeli 32 paremast 20 ei tule kohale," rääkis 35aastane prantslanna kodumaa meediale.

"Meister saab aru, et ta on võitnud tavapärase turniiri, rõõmustab võidu üle ja et ta suutis kõik raskused läbi elada ning selle olukorraga hakkama saada. Kuid ei saa seda turniiri nimetada tõeliseks Grand Slamiks, kui nii paljud sportlased sinna üldse ei tule," lisas ta.

Praeguse seisuga on USA lahtistest tennisemeistrivõistlustest otsustanud loobuda 30 naismängijat, kellest kuus kuuluvad maailma esikümnesse.

Eile loobus turniirist rumeenlanna Simona Halep (WTA 2.). USA lahtistel ei osale ka tiitlikaitsja Bianca Andreescu (WTA 6.), maailma esireket Ashleigh Barty, šveitslanna Belinda Bencic (WTA 8.), ukrainlanna Elina Svitolina (WTA 5.) ning Hollandi esireket Kiki Bertens (WTA 7.). Juba varem oli loobumisest teatanud lätlanna Jelena Ostapenko (WTA 41.).