Thierry Neuville mullusel Ypres'i rallil.Foto: bulldrive.redbull.com
WRC
19. august 2020, 10:06

AMETLIK: Belgia sai omale WRC-etapi

WRC promootor ja Rahvusvaheline Autoliit (FIA) teatasid pressiteate vahendusel, et MM-sarja tänavuse hooaja kalendrisse lisandub Belgias toimuv Ypres'i ralli.

Tegu on hooaja kaheksanda ja viimase etapiga, ühtlasi kinnitati ka seda, et Jaapani ralli jääb reisipiirangute tõttu ära. 

Ypres'i asfaltralli toimub 19. - 22. novembrini, Belgiast saab 34. riik, kes korraldab WRC-etappi.  

Esmakordselt toimus Ypres'i ralli 1956. aastal, mullu võitis selle Hyundai piloot Craig Breen ja tunamullu tema tiimikaaslane Thierry Neuville. Võidukihutamise kiiruskatsete kogupikkus on ligi 300 km.

FIA rallidirektor Yves Matton tunnistas, et tal on kahju, et Jaapani etapp ära jääb, ent usub samas, Ypres'i ralli on väärt asendajaks.

"Oleme väga pettunud, et Jaapani rallit tänavu pandeemia tõttu ei toimu. Eriti arvestades seda, kui palju sealsed võimud, kohalik Autoliit ja korraldustiim vaeva nägid. Tänan neid selle panuse eest."

"Belgial on suurepärased rallitraditsioonid, mida ilmsetab fakt, et riigis on mitmeid WRC-sarja kuuluvaid piloote, mehaanikuid ja ajakirjanikke," lisas Matton.

Jaapani ralli korraldusmeeskonna juht Koji Takahashi kinnitas aga, et nad on alustanud juba ettevalmistust 2021. aasta etapiks. 

Tänavune MM-kalender:

1. Monte Carlo - 22. - 26. jaanuar

2. Rootsi - 13. - 16. veebruar

3. Mehhiko - 12. - 15. märts

4. Eesti - 4. - 6. september

5. Türgi - 18. - 20. september

6. Saksamaa - 15. - 18. oktoober

7. Itaalia - 29. oktoober - 1. november

8. Belgia - 19. - 22. november