Hayden Paddon mullu Austraalia rallil.Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
WRC
20. august 2020, 10:16

MM-sarja naasta lootev Uus-Meremaa ralliäss pole vaatamata tagasilöökidele lootust kaotanud: olen harjunud olema autsaider

Uus-Meremaa rallipiloot Hayden Paddon, kes eelmisel aastal tegi kaasa ainult ühel etapil ja tänavu pole MM-sarjas võimalust saanudki, tunnistas, et võitlemine koha eest WRC on saanud tema jaoks normaalsuseks.

Tänavu lootis ta sarja naasta juba kolmandat korda, ent koroonaviiruse pandeemia tõmbas plaanidele vee peale. 33aastasel Paddonil olid kavas rallid Portugalis, Sardiinias ja Soomes ning talle kõige tähtsam, kodune Uus-Meremaa etapp. 

Sellele vaatamata on ralliäss jätkuvalt motiveeritud ega pole usku täielikult kaotanud.

"Arvan, et mulle annab eelise see, et ma uusmeremaalane olen. Olen terve oma karjääri jooksul olnud autsaideri rollis. Oleme pidanud alati vaeva nägema, et tulla majanduslikult toime, õppida tundma Euroopa kultuuriruume – kõik on Uus-Meremaast väga erinev. See on alati olnud osa elust ning kui piisavalt kaua niimoodi toimida, muutub see lihtsalt normaalsuseks. Ma ei suhtu sellesse olukorda kui nõmedasse väljakutsesse, pean lihtsalt vaeva nägema ja võimalusi otsima," lausus Paddon portaalile DirtFish.

Uusmeremaalane on üks vähestest rallipilootidest, kes on MM-sarja jõudnud mitteeurooplasena.

"Tahaksin mõelda, et [Uus-Meremaalt tulemine] aitas mul WRCsse pääseda. Sarjas on praegu küll jaapanlane [Takamoto] Katsuta, kes sõidab Toyotas, kuid  viimane piloot enne teda, kes polnud Euroopast pärit, oli Chris Atkinson [austraallane]. Meeskonnad tahavad sõitjaid, kes suudavad häid tulemusi teha. Arvan, et see on meile varem raske olnud, ent ma ei kahetse midagi. Olen uhke, et olen Uus-Meremaalt pärit, see on mu kodu ning oleme olukorrast maksimumi võtnud," lisas Paddon.